• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
krasi92 - майстор
И като тръгнеш да ги калибрираш тия логери жална ти мака. Отиде една петилетка
MamaMy - майстор
Именно. За такива хладилници иде реч. Марки Electrolux, Bonnet, Liebherr, Lec, Thermo Scientific Всички пишеха на различни видове дискове. Техника бетон.
Значи когато искат, могат и правят и свестни неща, но... цената, ах тази цена :lol:
mgbagera - специалист
И понеже вече мина около година и половина от ремонта на хладилника за които съм писал на 3та и 4та страница, реших да споделя резултати.

Хладилника беше зареден в домашни условия с обикновен пропан бутан от газовия котлон :D

Набавих си пръчки твърд припой, пистолет за помпане на гуми (като тези по бензиностанциите), вентил (от стара джанта или вътрешна гума) и пърлачката за прасето :D На пърлачката само и направих по малка чашка за да е концентриран пламъка в по малка точка (използвах корпуса на li-ion батерия тип:18650).

За целта трябва и компресора да работи с фреон R600. Моя беше с 134 но компресора беше заминал и го подмених с такъв на R600. Оказа се че тези двата компресора са взаимозаменяеми.
Фреона за R600 (Изобутан) е пропан-бутан но без мирис.

Та смених компресора и му запоих вентила (като преди това му отстраних гуменото покритие).
Вместо да го вакуумирам, аз го напълних два три пъти с газ и я изпуснах. Така изкарах/продухах системата от наличието на въздух в нея. След това заредих хладилника до 0,5 бара и се ориентирах по конденза на тръбата отзад.
Ако е много мокра или направо замръзва, изпусках по малко от игличката, и така докато остане суха или с минимален конденз по нея. Е и по един манометър вътре също се ориентирвах.


П.п: Това не е игра и не го правете вкъщи. Взривоопасно и лесно запалимо!!!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Зареждане на хладилник" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: