Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте ,
Имам проблеми с комина , ще помоля за съвет.
Живея в блок на 5 етажа , аз съм на първия.
Купих си тази година печка на пилети. Лятото когато е поставяхме тествахме и нямаше никакви проблеми с комина нищо , че тогава на вънка е по-топло а в стайте по-студено.Сега като взе да застудява почнах да е паля първите няколко дена нямаше проблеми , обаче на 5тия ден дойде комшията от 3тия етаж и каза , че се запушило в стаята през която минава комина. Викнах си човек дойде изчисти комина , пак запалих 4 дена нямаше проблем и се получи същата работа. Викнах пак коминочистача , пусна топуза с четките почти никакъв нагар не е паднал погледах с огледалце вижда се много ясно светлината , тоест изчистен е много добре. Обаче сега дори и при първото палене се запуши при комшията дори и при мен от ревизията излизаше пушек , като се разгоря спря пушенето но кел файда при положение , че при комшията е дигнало турлука.
Самия комин е на 40 години , правен е от интернитови (керпич) тръби към 100мм са.
Кажете ми ако сложа горе вентилатор от този дето се върти от вятъра дали ще дигне тягата , ако не върши да слагам електрически или ще е същото?
Ще съм благодарен на всякакво мнение , само да е адекватно!
kozl - майстор
Тягата се повишава с електрически - пробвано на комин за камина в хотел. Обаче при пробата се оказа, че комина пробит от монтаж на контакт в една хотелска стая дето се напълни с пушек. Явно при комшията има проблем с уплътняването на комина.

Тема "Проблеми с комин!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: