Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
XpacTa - специалист
Здравейте,

Тъкмо оправих едната пералня и другата взе че сдаде багажа... този път ремонта не изглежда толкова прост и май първо ще купя нова пералня и после ще отварям тази да видя дали може да бъде спасена. При полуразпада се появиха някакви пласмасови парченца - виждат се на първия клип.

Според вас това лагера ли е? Има ли нещо друго, което поддържа металния барабан в пластмасовия и което може да доведе до подобен шум. Като се опитах да търся резервни части ми излезе някакъв носач на барабан, който струва скромните 160 лева...
https://drive.google.com/file/d/13gizxd ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/13_N-1r ... sp=sharing

Ако е само смяна на лагер - има ли някакви универсални, на по-нормална цена? Доколкото разбирам ще ми трябва и уплътнение за карборановия казан.
kuger - майстор
Не е лошо да видиш какво има м/у барабана и кожуха. Да не се укажат на съпругата банелите от сутиена :-D
XpacTa - специалист
Пак ли трябва да се отваря казана или може по някакъв гинекологичен начин да се провери? Примерно да махна маншона на барабана?
GalinBelos - специалист
На мен ми прилича на счупена кръсрачка . Дали си струва да се ремонтира може да се каже след като се отвори казана . Ако разбира се казана подлежи на отваряне , че на по-новите перални е лепен , и директно отиваш на нова пералня . Гледам че излизат в нета някакви държачи за барабан като резервна част за 80-тина лева , ама дали са за точно за твоя модел - божа работа .
lyubohar - майстор
пон юли 05, 2021 1:33 pmXpacTa написа:
Пак ли трябва да се отваря казана или може по някакъв гинекологичен начин да се провери? Примерно да махна маншона на барабана?
Махаш нагревателя и през отвора гледаш за чуждо тяло-банел.
mrsch66 - напреднал
Кръстачката е строшена ако барабана не е разглобяем не си заслужава играчката, лепения трябва да се среже и после да се лепи и подсигурява с видии .
preslav - майстор
Според мен ето това нещо е счупено https://www.delta-elis.com/bg/3-1977-%D ... anussi.htm или барабанът се е "откачил" от него.
XpacTa - специалист
Значи ще остане като проект да я отворя след инсталирането на новата пералня. Казана може да се отвори, но това е единствената добра новина. На моята е значително по-скъпа тази кръстачка - 160лв, след това трябва да сменя и уплътнението на барабана и то си стават 180-200 лева за една 8 годишна пералня, в която не се знае какво още ще се счупи...
kozl - майстор
Може и да питаш тука за цена.

Тема "Полуразпад на пералня Electrolux EWF1274" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: