• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Junak - майстор
Имаш голяма разлика в наляганията на топлата и студената води. Най вероятно на топлата е по ниско заради бойлера. От това е
kozl - майстор
Едва ли е от това в случая :?
Най-голямя разлика се получав при вакумните системи за топла вода от слънцегреене с горен бойлер, отворен в атмосферата. И като налягянето на студената вода е директно от водопровода на няколко бара, то на топлата вода от покрива е към нула цяло и няколко бара, та разлика към 10 пъти. И докато нагланиш дебит с подходяща Т :rolleyes:
Ползвал съм известно време електрически и газов проточен бойлер. На електрическия Т се нагласяше с дебита и крана за регулиране беше преди бойлера. Газовия беше свързан съм смесител, но имаше някои тънкости при къпането, които съм ги позабравил вече. Освен това като се спре потока (престой) водата в тръбите изстива и в началото тръгва по-студена вода отколкото е била нагласена. Та и дължината на тръбата от котела до душа е от значение.

В сайта на Идеал има повече системи IDEALRAIN SOFT със термостатичен смесител.
Нямам идея как ще работи термосмесителя с котела. И двете имат системи за регулират Т и възможно е да влязат в синхрон на малките колебания, а също така е възможно да се нацелят в резонанс на големи колебания.

И все пак тука в този форум поствах снимки от повреден керамичен смесител на Видима. Този смесител ме натовари с подобни проблеми. Много трудно се нацелваше Т на водата с него. Врътнеш много, разлика в Т мале, после мале преместищ и се ощавиш. Точно много прудно се нагласяше Т при това с БГВ от ТЕЦ. Може би твоя проблем да е такъв :? И все пак при мен керамичната глава беше с дългогодишен стаж - дошло и времето за подмяна.

Другото у нас е, че също има колебания на нагласената Т на водата при система с ТЕЦ. Това се случва при промяна на налягането спрямо топлата и студената вода. Примерно докато някой се къпе, друг пусне вода в кухнята и олеле. Това обаче вече почити не се усеща след като смених смесителя на душа с термосмесител.

Разбери причината. В кухнята ако ползвате топла вода от същия котел, пак ли е така с нагласянето на Т?
  • 1
  • 2

Тема "Смесител в банята реагира бавно на корекции" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: