Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Преди десетина дни купих такъв 7KW и още не съм го използвал. При монтажа ми създаде куп проблеми и май си взех белята.
1. Неудачно конструктивно решение за закрепване на бойлера. Съгласно инструкцията основата на бойлера се закрепва към стената с 4 винта при свален и рисково висящ преден капак на куп опънати проводници!
2. Голяма опасност за повреждане на пластмасовите щуцери за водата при присъединяването на гъвкавите връзки водопроводната инсталация...
Закрепих бойлера към стената и ... нараних щуцерите при присъединяването на гъвкавите връзки за водопроводната инсталация, протече вода... Натегнах гъвкавите връзки и ... скъсах няколко проводника и ...счупих рид ампулата! Гаранцията замина на кино!
Необходимо ми е:
- снимка на бойлера със свален преден капак, на която да се виждат кабелните връзки, тъй като производителят не предлага електрическа или електромонтажна схема
- указване накъде сочи заострената част на торпедото в щуцера към водосъдържателя или обратно.
- съвети за присъединяването на гъвкавите връзки
Благодаря предварително на всички отзовали се да помогнат!
MamaMy - майстор
За тази има майсторе. Те са профита и ако има проблеми по монтажа, то се приема за гаранционно. Щом си решил да се пробваш сам и не си се справил, значи си се надценил. Време е да спреш с това. Явно не ставаш за тази работа. Довери се на професионалистите!
iliya_i - майстор
То при всички бойлери дето съм виждал, като отвориш капака да закачаш тока той си увисва на кабелите.
Ама не ми се е случвало да ги скъсам. Е не съм опитвал да увисна на тях или да ги дърпам с все сила.
Твоят бойлер е около 2 кг. Капака едва ли повече от 500 грама.
А едва ли монтажните дюбели са по-големи от 6 мм та да се прилага сила върху тях.

Гъвкавите връзки се монтират при затворен капак.

Та проблема според мен не е в производителя, а в теб.

Не всичко на този свят е въпрос на сила!
И никой не стреля по врабчета с гаубица.

Тема "Проточен бойлер Релакс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: