• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Диксит - напреднал
Имам посоченият бойлер от около 15-тина години и работи прилично, но напоследък изходящата топла вода няма налягане и тече слабо, докато със студената проблеми няма.Неръждаем водосъдържател. Преди година-две бях отворил фланеца и изчистих доста ПЯСЪК (?) - не знам дали и сега това не е причината, та моля за мнения преди да съм се впуснал в нещо излишно. Помня, че терморегулатора(ампулата) и термозащитата(спиралата) бяха в една тръба, но не си спомням коя беше отгоре и коя отдолу. :?
Предпазния клапан ли да отвори първо?
Не за друго, но си е по малко работа. Няма да го забави много, но би могло да спести наистина много.
Един чичо, някога така ме учеше- започва се от най лесното, което отговаря на симптома.
Моя Дипломат мина 15тата, но досега не е имал такива симптоми.
На 3-4 години ги сменям, клапаните.
MamaMy - майстор
Пясъка няма как да излезе от бойлера. Дори и да не се окаже това проблема, чистенето е неизбежно ако иска да го има за дълго.
chapara - майстор
То има начин, но отварянето е по надеждно.
Иначе, разкачаш водите и през топлата пускаш вода под налягане, да тече през подаващ в бойлерат. Имаш някакъв шанс за известно неопределено време😉
MamaMy - майстор
Тя студената стърчи от дъното нагоре едни 10см. Отделно за да не разбърква водата са я смачкали и заварили челно, а са я пробили отпред.

ПП На фланците на слънчевите ми бойлери съм заварил по една поцинкована 3/4 муфа на мястото на нагревателите. Мислех да правя рециркулация с една помпа за да стопля по-добре водата защото са 3бр. вързани последователно. Есенно време като ги зазимявам, от там ги точа. Няма да ви казвам каква гняс изтича от там. За сметка на това не ми се налага да ги отварям повече :roll:
Диксит - напреднал
Предпазният клапан го смених наскоро с тайната надежда, че ще се оправи, ама нъц [-X , тъй че с мамаму напред ще се отваря - ще пиша след операцията, ама да набера кураж първо... :-D .
Е, щом е сменян, с мамата, родата и напред. Дано не продължиш и към смесителите!
Диксит - напреднал
ср сеп 06, 2023 7:41 amТрифон П.Трифонов написа:
Е, щом е сменян, с мамата, родата и напред. Дано не продължиш и към смесителите!
Е, те бяха едни от първите заподозряни :?
brum - майстор
Ако проблема е само на една чешма/душ можеш да мислиш за смесител. Ако на всичките е еднакво мислиш за проблем в бойлера.

И малко страничен въпрос - филтър на входа на студената вода ще реши ли проблема? Тоя "пясък" по мрежата ли идва или се образува в бойлера заради загряването на водата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Слаб дебит на топла вода от ел.бойлер Дипломат 80л." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: