Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Привет,

От известно време имам мъка с щорите в две от стаите. Станаха на много години и PVC лагерите им след многократни смени отново са блокирали. Освен това и пластмасите на конзолите са станали едни крехки и се трошат с поглед. Проблемът е, че никъде не мога да намеря такива PVC конзоли, каквито имам монтирани. Предполагам, че са доста стар модел и са за PVC лагери. Пробвах да заместя PVC лагер с метален със същата конзола, но нещо не ми се получи - щората увисна на една страна и блокира и от тогава не съм се занимавал.
Днес поредната щора даде фира и пак се разтърсих за части, но не намирам.
Та въпросът е - има ли от къде да се купят по-стар модел конзоли (не като тези на Солис, примерно)? Има ли от къде да се купят PVC лагери? И как мога да мигрирам към алуминиеви конзоли и метален лагер, че много ама много ми писна от тези щори, а изцяло нови за сега не ми се купуват, че са много площ, а ламелите са им здрави за сега.

Благодаря
Прикачен файл:
PXL_20240331_131949046.jpg
Прикачен файл:
PXL_20240331_131811643.jpg
torbalan - Дървен философ
При мен са текстилни от вътрешната страна. Остаряха, котето ги надра...
Исках да ги сменя.

Ходих при търговеца, дето ми ги продаде, но вече не предлагат аналогични... Ако искам да сменям - трябва да сменя всичко, не може само повредените. :)
miliad - майстор
Разбира се, че се продават части за такива щори.
Просто трябва да намериш склад в твоя район.
Не можеш да преминеш на метални конзоли, не се съчетават системите. За лагерите може стига да предлагат в склада.
За Пловдив можеш ли да ме насочите къде да търся?
miliad - майстор
В Солис, базата на Брезовско шосе, примерно.
Преди продаваха и в завода на Профилинк, сега не съм сигурен, май минаха изцяло на алуминиеви.
Обиколих града - Профилинк нямат от години, но днес отново минах да проверя. В крайна сметка днес последно минах през фирма Еридан и от там ми казаха, че имало голямо търсене на такива части, но не поръчвали и нямали части за PVC щори вече, което само по себе си звучи странно, но това е положението явно...
miliad - майстор
Някъде в бившият завод "Чайка" има склад на ф " Чукуров". Там се продавали елементи за ПВЦ щори. Но трябва да се провери съвместимост със старите водачи. Възможно е да има разлика.
Свързах се с тях, дадоха ми номер на склад в Пловдив, на който ще звънна утре и ще видим. Благодаря за насоките и ще пиша резултатът.

Тема "Части за стари ролетни щори или миграция от PVC към метални лагери" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: