• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
radius - майстор
Тя, че е на 10г, на толкова е, ама дали има и 5 часа да е работила за това време. Модел Lavor Time 110 , Type: P80.0539 . Оня ден взех да мия колата, смени звука и след десетина секунди и замириса. Мислех че с времето са спекли или раздули някакви уплътнения, но на ръка ротора се върти лесно, не е от това. То си личи по колектора и четките, че не е работила. В момента е с препечен колектор и поизгорели в края четки.
Полирах колектора, но няма връщане назад, върти, но яко прави дъга и хвърчат искри. От опита ми с ъглошлайфите, знам че спасението е нов ротор, съмнява ме да е от лош контакт от прегорелите четки. Пита се откъде да го взема само него, че статора и тялото са свързани с помпата и всичко е едно цяло. А и ротора е със специфична ос, освен ако не намеря, да купя за същия мотор (7630, ако правилно се ориентирам) и да пренабия колектора и намотките на моята ос.
Доколкото разчитам целия детайл е 5.001.0708c, но не намирам инфо в нета, а и цената на мотор с помпа не ми се мисли каква ще е .

Ето и снимки за любопитните, дайте акъл:
Прикачен файл:
IMG_20240527_182309.jpg
Прикачен файл:
IMG_20240527_184105.jpg
Има ли смисъл, след като в следващите 10 е възможно да работи още по малко?
Имам Lavor на година. Що килим изпра, що канал отпуши....... Мога да кажа, че се е "изплатила", естествено, след доокмплектоване.
LAVOR PREDATOR 180 DIGIT/ 2500W

Щом си решил, дано се намери начин!

пп. Филтър поставил ли си на входа?
kr1100 - майстор
вт май 28, 2024 10:22 amradius написа:
Тя, че е на 10г, на толкова е, ама дали има и 5 часа да е работила за това време. Модел Lavor Time 110 , Type: P80.0539 . Оня ден взех да мия колата, смени звука и след десетина секунди и замириса.
Мислил ли си за пренавиване ??
lyubohar - майстор
Кой знае колко пари ще вземат за пренавиване и гаранцията ще е никаква.
Лично съм пренавил над 100 латвийски кафемелачки.В годините,когато нямаше избор.Знам за какво става въпрос.
Сега всичко има и ще излезе по изгодно да си купите нова,със съответната гаранция.
radius - майстор
Съдейки как я ползвам, не е умно да купувам нова - само ще си отмине гаранцията безславно, а аз ще съм я извадил 5 -10 пъти. Обаче ми трябва понякога и е добре да си направя тази, а и още не се е изплатила :lol: :lol:
Филтър има някакъв смешен фабричен на входа, отделно водата ми е през 50 микронен май беше, така че има филтър.
Пренавиване с тоя многополюсен ротор сигурно ще е доста скъпо, а и аз съм скептичен за крайния резултат при майстор. То имам бобинажна тел, но нямам нерви и опит, а и балансирането накрая няма да се получи...
Не е ли най-умно и евтино да намеря същия ротор, само да сменя оста?
Не е ли това моторя https://www.lianfengmotor.com/ac-motor/ ... r-for.html
На моя пакета ламели е също 30мм, би трябвало да стане трансплантацията.
P.S. на някой да му трябват 999 такива моторчета, че ги намерих на далавера https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 13312.html
MamaMy - майстор
Нямам голям опит със смяна на ротори, но има една приказка: " Където е текло, пак ще тече"
На една сериозна дрелка Скил която купих с изгорял ротор и поръчах нов. На пръв поглед си заслужаваше 1/3 от цената на нова дрелка. Пък и все пак е марка на Бош. Работих няколко месеца и бях много доволен от нея. Много яка и удобна. Да, но когато дойде офанзива и най-много ми трябваше, изгоря за 5 секунди. Явно е, че е много натоварен мотора, може ли да не сложат никаква термична защита? Корпуса е дебела пластмаса и въобще не я усетих, че прегря. Реших, че няма да я правя пак. Вярно, 75 лв не са много, но няма да се изплатят никога на този принцип.
Подобен проблем имах и с един прободен трион на БлекендДекер. Смених ротор заради изядени зъби. С новия отряза две талпи и ги изрони. Насрещното колело е без забележка. Изчистих изронените парчета, измих го с нафта и е като ново. Гледах го и под лупа. Зъбите са му перфектни. Явно материала е калпав и е направено само за мукава и чам.
radius - майстор
Аз имам богат опит със смяна на ротори на малки елтоски ъглошлайфи (3 имам), ама вече свършиха резервите и при следващо изгаряне ще се купува нещо марково - макита, бош, (парксайд :lol: :lol: ).
speka_rs - майстор
вт май 28, 2024 4:12 pmradius написа:
парксайд :lol: :lol:
Поне знаеш, че 3 години не е твой проблем.
Andri01 - майстор
Радиус, в мазата имам на части 4-5 ъглошлайфа,останали от даваните ми за ремонт. Разни марки са. Ще видя утре,ако имам здрав ротор от Елтос-ще пиша и ще вземеш, ако искаш.
  • 1
  • 2

Тема "водоструйка Lavor - силно разочарован" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: