Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,
става дума за тази вида.
Прикачен файл:
20241226_105325.jpg
20241226_105325.jpg (98.5 KиБ) Видяна 728 пъти
Тя е за шестограм..
Много яко е завита...има няколко такива сложени на пода на бус, но пречат при товарене на палета и искам да ги демонтирам.. Пробвах с Г образен шестограм ,но не мърда видата , а и шестограма ми стана объл от двете страни т.е. съсипа се.....Иначе халката се върти свободно.

Моля за съвет как да действам...
Мерси :rolleyes:
ivanovbg - майстор
Това не е вида, а ръждав болт. Най лесно с флекс! Иначе заваряваш една по голяма гайка за болта и отвиваш с нещо по яко.
MamaMy - майстор
Измери колко мм е шестограма и иди си купи такъв единичен ударен. На предната ми кола за полуоските ми потрябва такъв. 10лв ги прежалих с чиста съвест. Този инструмент е вечен.
Линка е примерен:https://texnobox.bg/product/1754/vlozhk ... 44060.html
kozl - майстор
пет дек 27, 2024 12:53 amontario написа:
Здравейте,
става дума за тази вида.
20241226_105325.jpg
Тя е за шестограм..
Много яко е завита...има няколко такива сложени на пода на бус, но пречат при товарене на палета и искам да ги демонтирам.. Пробвах с Г образен шестограм ,но не мърда видата , а и шестограма ми стана объл от двете страни т.е. съсипа се.....Иначе халката се върти свободно.

Моля за съвет как да действам...
Мерси :rolleyes:
Първо се увери, че не си напъвал с по-малък размер шестограм.
И ако размерът е точен - явно шестограмите са от шир потребата (кашкавалени).
Ударни до сега не съм ползвал, но логично е да са по-некашкавалени.
Аз съм ползвал Г шестограми на Brinko - нищо общо с якостта на купуваните и от мен от железариите.
nikolson - майстор
Има ударни отвертки за тая цел.
НО!
Да не се случи това да държи и подовото покритие и да се компрометира после. И да стане "измила си г@за, омазала си футката"
chapara - майстор
Я вземи помисли малко случайно ли е поставено там? Дали няма много важната функция за обезопасяване на товара?
Да вземе да си купи и колани, ама задължително, нали?!!

Всеки си има глава на раменете. Щом е решил, нека опита с горните адекватни предложения, а ако малко не достига, да включи и "мамата".

От мен; С новият инструмент, преди да напъне на отвиване, да му фрасне няколко яки чука, а преди това може да пръска с WD.
Бях приготвил и горелка, но по горния метод отвих болтове на 40г.
Иначе има дрелки със свредла, екстрактори и пр.
nikolson - майстор
По-скоро е с осигурител за резби, защото изглежда неръждаем матр'ял.
Djack - специалист
С един импакт и читав бит - шестостен , ще тръгне за нула време!
MamaMy - майстор
пет дек 27, 2024 8:52 amnikolson написа:
Има ударни отвертки за тая цел.
НО!
Да не се случи това да държи и подовото покритие и да се компрометира после. И да стане "измила си г@за, омазала си футката"
Аз бих премахнал скобите и върнал обратно болтовете. Главите са им такива за да се плъзга товара по тях. Отделно държат и подовото покритие, но на болшинството бусове пода е гола ламарина точно за да се плъзга по-лесно товара. Ако е това целта може да се премахне изцяло покритието и впоследствие да се възстанови. Ще стане обаче доста по-шумно във фургона. Ако е с отделна кабина не е проблем.

Тема "Как да отвия / демонтирам това ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: