Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pavelvasilev - специалист
Привет колеги, пред всички гаражи строителя е правил бетонова настилка, като през годините повърхностите са се изронили, мисля през пролетта бетоновата настилка пред моя гараж, около 20 квадрата грубо на око, вижда се очертанията като буквата "П" на снимката, питането ми е, с каква готова смес ще мога да запълня и загладя ?

Понеже това все пак е обществена настилка пред блока макар и в задната си част, ремонта ще е колкото да няма язви и изронено на бетоновата настилка, искам поне 2-3 години ако изкара преди да се изрони пак, ще ме устройва?

Изображение
iliya_i - майстор
Не знам с какво да го запълниш, ама спрете да хвърляте сол зимата, защото пак ще се изрони.
Хвърляйте пясък. Той не разрушава бетона, за разлика от солта.
kozl - майстор
вт яну 28, 2025 8:44 amiliya_i написа:
спрете да хвърляте сол зимата, защото пак ще се изрони.
Хвърляйте пясък. Той не разрушава бетона, за разлика от солта.
+1.
Така е със солта и демократичния бетон.
Къртене на бетона и замяна с асфалтобетон.
Svetoslavoff1 - майстор
Правил съм го на по-малка площ и засега държи.
Измиване с водоструйка, дълбокопроникващ грунд, замазка с бетонконтакт и цимент като гъста каша, може и промит пясък да добавиш за пълнеж.
Но сега не му е времето.
miliad - майстор
Измиване и хубаво да се намокри бетона. След като попие водата се "грундира" с циментово мляко компроментираният участък. Отгоре се полага с пердашене циментовохпясъчна замазка. Изчаква се да засъхне и втвърди леко и се пердаши втори път, като се ръси със сух цимент и оросява допълнително ако се налага.
chapara - майстор
вт яну 28, 2025 5:25 pmmiliad написа:
Измиване и хубаво да се намокри бетона. След като попие водата се "грундира" с циментово мляко компроментираният участък. Отгоре се полага с пердашене циментовохпясъчна замазка. Изчаква се да засъхне и втвърди леко и се пердаши втори път, като се ръси със сух цимент и оросява допълнително ако се налага.
👍✌️👍
brum - майстор
А за тая сол има ли нещо което да се сложи, че да пази?

Че и при мен е същото след снегорините и последният сняг. При мен е на улицата и не мога да им кажа с какво да ръсят. Подмяна с асфалтобетн бих направил само като тоя тотално сдаде багажа.
bigdragon - майстор
Сулфатоустойчив цимент

Изображение

Описание:
Предназначен е за работа в агресивни сулфатсъдържащи води.

Приложение:
За бетонни и стоманобетонни конструкции на хидротехнически съоръжения
работещи под въздействието на сулфатна агресия, при системно многократно
замразяване и размразяване или овлажняване и изсъхване, сяросъдържащи газове
и морска вода
за бетони предназначени за напорни и безнапорни съоръжения
при различна степен на филтрация на почвата и сулфатна агресия готови бетонови
смеси, приготвени в бетонови центрове по БДС EN-206-1торкрети и пръскани
бетон и бетонни смеси, произвеждани в бетонови центрове по БДС EN 206 и БДС EN
206/NAразтвори за подови замазки, произвеждани по БДС EN 13813циментови
стабилизации, произвеждани по БДС EN 14227-1

ПП Край морска вода често се ползва такъв цимент.
kozl - майстор
Освен сулфатоустойчивия цимент за бетон, настилката трябва да се прави със бетонова смес с прецизно количество вода. Така бетона за настилка е земно влажен и не се излива, а се разтила.
И ако се и трамбова още по-добре за устойчивост замеъзване/размръзване.
brum - майстор
Ще го пробвам това напролет - с млякото, замазването и пердашенето после с наръсен цимент. С този цимент по-горе.

А има ли смисъл от тези добавки дето правят бетона уж водоплътен? При мен е видимо как се подкожушва горният слой и се отлепя. И си мисля, че ако беше водоплътен тая работа може и да не стане...

Тема "Изронена бетонова настилка пред гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: