Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
gogo7777 - майстор
Гледам автора ползва термини като катети и хипопенуза та и аз в тоя стил.
Начертай хипотенузата между два равни катета т.е да се получи равнобедрен триъгълник на ламината. С помощта на прав ъгъл нанеси сряза върху лайсната. Задното перо на лайсната се реже на 90° спрямо самата лайсна.
Прикачен файл:
20250203_105609.jpg
brum - майстор
И да мръдне с 5-10 градуса ъгъла там - кой ще седи да се вглежда в лайсната на пода? Режеш едното, напасваш другото по него и действаш.
gogo7777 - майстор
Все пак дължините на срезовете трябва да са "равни". Не може съвсем така едно към гьотере. :wink:
Ае сега да преминем от 3-ти клас в 4-ти като споменем, че лайсните трябва да се подрежат и от другата страна :lol:
chapara - майстор
За това препоръчах майстор😉
Chefo77 - майстор
пон фев 03, 2025 11:44 ambrum написа:
И да мръдне с 5-10 градуса ъгъла там - кой ще седи да се вглежда в лайсната на пода? Режеш едното, напасваш другото по него и действаш.
5-10 градуса си е сериозна разлика, недей така.
gogo7777 - майстор
пон фев 03, 2025 3:17 pmchapara написа:
За това препоръчах майстор😉
Не му трябва никакъв майстор за лайсните при такава ситуация.
Я кажи за майсторлъка на плочкаджията и в какъв стил е това отсичане на пода, при това на две нива.
chapara - майстор
Явно се е търсело разделяне помещението с два вида настилки, вероятно, хол, кухня, трапезария. Настилките са плочки и ламинат. По принцип не е издържано, но съдейки от някои неща😉, има вероятност от клиентска намеса :?
Изпълнението не ми се коментира, а и ако дори да е така, лайсната и монтажа ѝ са работа на хората правили пода. С две думи ,,свинска работа''.
Lisko - майстор
пон фев 03, 2025 11:58 amgogo7777 написа:
Все пак дължините на срезовете трябва да са "равни". Не може съвсем така едно към гьотере. :wink:
Абсолютно вярно! Само ъглополовящата гарантира да са равни.

Чапара - да - лайсната и монтажа ѝ са работа на хората правили пода.
Мен също ме изнервя и това че ръбчето се показва от другата страна на шкафчето. Или бих преместил шкафчето или бих търсил по-голямо, но да го скрие.

Тема "Преходна лайсна ,проблем с ъгъла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: