Връзката между 2 свята
maroka - специалист
Nikito0o написа:
Тези шкафове с плъзгащи врати са много практични,но един съвет от мен. Само не прави грешка да избираш стъклени врати !! Съседите ми имат същия шкаф в коридора със стъклени врати- е купиха го,сглобиха го,и след 2 месеца си счупиха едното стъкло,а сега някои от стъклата са напукани :wink: ...И още нещо,че тези стъкла са доста опасни :!:
Виж сега...то и огъня е опасен, както и урана...но с подходящи мерки за безопасност се вкарват в практика :)

Именно тук е ролята на качественият механизъм. Именно той не позволява стъклото да се усука, да възникне напрежение...съответно появата на шупла, или пропукване по ряза и впоследствие лъч :)

Освен това винаги зад стъклото трбва да има защитно фолио, което при евентуално счупване държи стъклото цяло, макар и на части.
trevora - специалист
maroka написа:
ПДЧ или МДФ винаги измята на височина над 2 метра, особено на тази ширина - няма значение какво ще е воденето...просто такъв е материала. Но това не е проблем от вчера...решението е вратата да е с рамка, тоест с профили - кант дръжка.
Когато профила и качествен няма никакъв проблем за врата с такъв размер. Всякакви стари технологии като обтегачи са ненужни.
И като говорим за качествени профили...е точно тия на КЕНТ ич не биват, да се разбира и за тези на КРОН и СЕВРОЛ.

В зависимост от воденето и пълнежа на вратите има далеч по добри варианти.
Добре де ,ама да речем ,че аз не искам вратата да ми е с рамка,и не ги харесвам тези алуминиеви профили.И тогава как ще си направя гардероба.........със старите ненужни обтегачи :)
maroka - специалист
Добре де ,ама да речем ,че аз не искам вратата да ми е с рамка,и не ги харесвам тези алуминиеви профили.И тогава как ще си направя гардероба.........със старите ненужни обтегачи
Понеже знам, че си Колега ще нашепна тихо КАМЕ, или Hettich :wink:
Освен това има немалко профили, които са в дървесен декор, или с почти незабележим външен борд. Даже за стъкло/огледало съвсем незабележим :)
Master_Kenobi - V.I.P.
trevora написа:
Добре де ,ама да речем ,че аз не искам вратата да ми е с рамка,и не ги харесвам тези алуминиеви профили.И тогава как ще си направя гардероба.........със старите ненужни обтегачи :)
Както се видя в темата, може и без тях. Ама никой не иска да го признае...
wizli - специалист
Благодаря на всички, които са взели участие в темата,
гардеробът е готов, ето и равносметката:
- плъзгащ се механизъм с долно водене, кант-дръжки за 2 врати - 145 лв. /КЕНТИМПЕКС/
- лифт механизми 2 броя - 120 лв, обикновена тръба за дрехи 2 броя - 10 лв. /КЕНТИМПЕКС/
- ламинирани плоскости, кант - 110 лв. /ПРАКРИКЕР/
- дюбели, винтове и т. н.
Общо около 390 лв. за гардероб 192x260x60 см
-------------------------------------------------------------------------
всичко е от една фирма - нямах време да търся оптимални цени и материали,
долно водене - видя ми се най-удобен за монтаж/ със инструментите които ползвам/ ако се изметнат вратите - ще пиша.
ПРАКТИКЕР - защото режат веднага

Изображение
sandova - помощник
Гардероба е супер.Много ми харесват тези плъзгащи врати.
От каде си кипи лифт механизмите?
maroka - специалист
Благодаря на всички, които са взели участие в темата,
гардеробът е готов
Ами честито Колега, да си го ползваш със здраве :)
PPP - специалист
Кажете удачно ли е да се направи такъв гардероб с огледала? Какви са рисковете, какво да гледам и да искам от фирмата, на която смятам да го възложа. Притеснявам се, че вратите ще са тежки, както и от евентуално счупване. Мисля, да го направя на сектори.
Става въпрос за размер: 1,75/2,60/0,60 м

Другият вариант е само по средата да се сложат огледала, а отгоре и отдолу - ПДЧ. Това добър вариант ли е?
maroka - специалист
Няма никакъв проблем да е с цели огледални врати. Всичко зависи от самият профил на вратите :)
За Повече информация Севролл са производители на механизми за плъзгащи врати те не правят мебели Благодаря !

Тема "гардероб с плъзгащи врати - ГОТОВ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: