Връзката между 2 свята
pipbel - майстор
Най накрая е готово. Майсторите го завършиха преди 10-на дни.
Бях се поотчаял след като търсих майстори почти 3 месеца (дори си бях взел диамантен диск на Бош).Един вика какво е това клинкер, другия се чеше и ме убеждава че 2 седмици му трябват и през това време няма да мога да си ползвам горния етаж..и т.н. Та не се пазарих хич даже с тези като поискаха по 50лв на стъпало, общо 900 лева за стълбището и 4-те м2на втория етаж.
Още повече че имаха машина за рязане с водно охлаждане, а и работата не беше толкова фасулска че да се хвана аз.
Плочките не са с особено точна геометрия и не са абсолютно еднакви на цвят.
Но все пак си е естествен материал и ми изглежда добре, не като нещо изкуствено.
Материалите и те идват около 45-50 лева на стъпало, най скъпи са профилираните плочки - 8,20 беше парчето 25/12см. Майсторите искаха да лепят с теракол, но се наложих да ползват Церезит С16, че имам добър опит с него и е здраво лепило, стълбище е все пак.
Фугите са с С40 цвят клинкер.
Взел съм 2 кутии Левис стоун, но ще лакирам стълбището след като няма вече боклуци и съм приключил със всички стени.

Прикачен файл

SS852064_1820x1365.jpg
SS852064_1820x1365.jpg (54.62 KиБ) Видяна 15449 пъти

Прикачен файл

SS852062_1820x1365.jpg
SS852062_1820x1365.jpg (65.92 KиБ) Видяна 15449 пъти

Прикачен файл

SS852061_1024x1365.jpg
SS852061_1024x1365.jpg (32.46 KиБ) Видяна 15449 пъти

Прикачен файл

SS852058_1820x1365.jpg
SS852058_1820x1365.jpg (53.03 KиБ) Видяна 15449 пъти
ebahti - майстор
Колега,аз също съм любител на естествените материяли-поздравления за което........амаа чесно казано тия "майстори" са си оставили ръцете на стълбището-никакво старание не са вложили(без значение че имало разлики в плочите).цокъла също не е направен както трябва. 50лв. на стъпало за труд,даже и да няма криза е МНОГО...............все пак за твое успокоение да кажа че във Франция така обичат- да им се прави малко криво,да изглежда старинно,ама и там искат старание хората :|
silllveto - Майсторица
Ми честито! :)
Много е хубав клинкера. Откъде го купи точно този, може и на лични.
Лакирането според мен е излишно.
MADMAXMARA - напреднал
Това са го правили цигани или аги ,ама за без пари толкова,грозно и криво.
pipbel - майстор
Откъде го купи точно този, може и на лични
Аа,ми що да е тайна или на лични.
Клинкера го взех тука от G&S , тя е добричка фирма , имат филиал във Варна.Не знам за София... Немски е, дебел е 1см, за профилчетата писах, плочките 25/25 бяха 34 лв/м2. Имаха и много хубав бежав цвят на каталог (имах идея средните 2 реда да са такива), но нямаха внос такива в наличност за няколко месеца и взех само червени.
Планирам да облицовам и всички прозорци отвън с клинкерни профили.
Това са го правили цигани или аги ,ама за без пари толкова,грозно и криво
За грозното...въпрос на вкус, аз не съжалявам, само за 1/2 стъпало ги накарах да преправят, иначе в основни линии бях доволен.
Но определно не е за без пари, а относно расизма -не мисля че се поощрява в тоя форум.
Майсторите си бяха Българи, а от друга страна познавам немалко цигани и аги чийто умения са над средното ниво на много нашенци.
MADMAXMARA - напреднал
Е като ти харесват мангалите и агите иди да живееш при тях , всеки клиент си заслужава майсторите,а ти определено си заслужил твоите "майстори" , а ако наистина са от православното мнозинство сигурно са някои селски бекове дето като ти изкривят и оплескат плочките викат "жа туриш черги ва" ко като е малко изкилечено. :lol:
ebahti - майстор
ей.........Лудия Макс,кво се заяждаш с човека :evil:
MADMAXMARA - напреднал
Лаки не се заяждам само му казвам истината ,на мен ако някай селски "майстор" се изгаври така със къщата ми първо ще му разбия мутрата , второ няма да се излагам да качвам това нещо на форума за да не се бъзикат с мен.
Spokoiniq - майстор
Не се заяжда, но не може на черното да викаш бяло, ебаси!
@Пипи-Пич, слагал ли си алуминиевия мастар(недай боже SOLA-та) на тоя под и видял ли си колко "свети" отдолу?Ако е ОК и се окаже че снимките и разликата в цветовете(което си е редно за клинкера, който иска еднакво има грес) са ми изиграли оптическа шега се извинявам, обаче ако съм прав да знаеш, че сам си седнал на четвъртития, било рязан или не-срама е еднакъв.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
не се притесниаваи пло4ките са добре само тцокала не се врьзва аз ли4но бих го пропуснал .по принтцип тези пло4ки наро4но се правиат без симетрия да изглеждат стари.какво бих те посавет и да ги напраскаш с боя, спреи за кола става идеално от дале4е и да ги запе4аташ с ниакакав продукт които продават за това

Тема "Стълбище с клинкер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: