• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
Huhavela - специалист
Срещу бившето кино "Петър Берон" има магазин за абсолютно всякакви лайстни. Мисля , че пишеше "GENESIS" на него или нещо от тоя сорт .
Ivo_Dinkov - специалист
До нас на Стамболийски имаше Дженезис, но опразниха миналата седмица магазина.
Къде е това бивше кино?
Иначе имам разлика в нивата само на спалнята, понеже там запазих съществуващия паркет, навсякъде другаде съм на едно ниво.
Държа да са 4 см, понеже вратите се оказаха 1,5 см извън равнината на стената, а ги бяхме смятали да са точно на нивото на касата и лайсните да са 2см и да се виждат само при отворена врата :?
Е, ще се виждат и при затворена, но ще са стилни :lol:
parketmilanov - специалист
ако не ти е късно обади се.имам венге и тъмен орех /с фолио/
3 и 4 см широки .на 90см и на 2,7м
Ivo_Dinkov - специалист
Намерих лайсни в магазина на Берг на Владайска (до хотел Шипка). Цвета е венге и е 1:1 с този на вратите ми- 4см широка и 2,70 дълга, но пълно щастие няма :? - лайсната е без закрепващите дюбели- пирони.
Помогнете да намеря такива- улея е 4мм в тясната си част и 6мм в широката си част.
Chefo77 - майстор
Не пипай пирони! Това, което не ти казват е, че захващането с пирони действа добре само при две равни повърхности. Ако има разминаване в нивата, лайсната застава хоризонтално по по-високото ниво и на по-ниското остава фуга. Плюс това лайсната трака навсякъде освен на мястото на пироните. И за капак - за мен е тъпо да оставяш фуга и след това да я запълнеш с ... пирона (не тъпо от твоя страна, а от страна на производителя).
Та - влизаш в първия технически магазин и купуваш универсален силикон, прозрачен, ацетатно втвърдяващ. Мажеш хубаво по двата края на лайсната - около 5 мм дебело - и слагаш във фугата топки силикон - 5-6 са достатъчни. После слагаш лайсната, притискаш, изчистваш излезлия силикон и затискаш. Това е. Никакви пирони, нищо. За цялата си практика, съм имал 4-5 случая, в които клиентите са настоявали да закрепя лайсните с пирони.
Ivo_Dinkov - специалист
На снимката е едната врата, там ралзиката в нивата е 1- 2мм и там ще лепна лайсната без притеснения. Същото важи и за втората врата.
Повече ме притеснява другия преход- 1,8 см разлика в нивата (не 1,6 както бях писал), от едната страна полиран гранитогрес, а от другата- ламинат. Ще хване ли надеждно силикона? Иначе имам ацетатен силикон цяла туба, но е черен, ще си купя прозрачен, за да не 'оцапам' в прекия и преносен смисъл досегашната добра работа на майсторите :-D
Chefo77 - майстор
Мисля, че ще можеш да покриеш разликата. Ако някоя от лайсните от почти равните преходи е по-късата от високия, наложи я и в двете положения да видиш кой начин ще покрие по-добре. По принцип тясната част към по-високото ниво покрива по-голяма разлика. Де факто ти стигат 5-6 мм припокриване, за да залепне.
Ivo_Dinkov - специалист
Благодаря :prost:
Като ги монтирам, ще пиша и ще сложа снимки.
Ivo_Dinkov - специалист
Ползвах силикон за залепяне.
Но, както се казва, винаги има едно но :-D
Едната лайсна се наложи да я закрепя и с два дюбел пирона, понеже ламината в средата беше лееко издигнат и това беше достатъчно да създава напрежение и да размества лайсната.
Проблема със заставането на лайсната на по- високата част го реших като сложих парче от лайсната и гледах точно къде се пада улея за дюбелпирона, спазвайки наклона и пробих под същия наклон (т.е. лайсната да си мисли, че я монтирам направо :-D )
После сложих малко повече силикон и залепих със скоч проблемния ъгъл.
снимката е преди да наредя и кашоните с тежести отгоре:

Изображение

Ето ги готови монтирани и залепени от двете страни на вратите. Третата не я монтирах, понеже все още нямам настилка в третата (проекто- детска стая :lol: ) стая.

Спалня- отвън, затворена врата:

Изображение

Спалня- отвътре, затворена врата:
Изображение

Кухнята:

Изображение
Изображение

Изображение
Chefo77 - майстор
Еййй, браво!
Правилно си се сетил :)
Станали са ... ъъъ ... почти както аз бих ги залепил :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Тъмни преходни лайсни- от къде" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: