Връзката между 2 свята
Здравейте колеги,
имам желанието да си направя коридора с диодно осветление, но много ми е трудно да реша какъв модел луни да купя. Опитах се да го нарисувам за да придобиете някаква представа за какво става въпрос, размерите са приблизителни, а червените точки са дупките които са предвидени за луни. Луничките с по 3-4 диода до колкото знам са с прекалено фокусирана светлина, намерих едни 5 W , които са с матирано стъкло, но пак не мога да преценя дали ще осветяват достатъчно. Предполагам че , някой който се е занимавал по-професионално с осветление ще помогне.
П.П. Забравих да кажа, че идеята ми не е да плясна 5 луни за 300 лв и да свети като на сцена, а да бъде оптимално , цена- осветеност.
Благодаря

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (21.99 KиБ) Видяна 2642 пъти
mladkal - майстор
Здравей, колега!
Без да съм професионалист от сега мога да ти кажа, че този брой лунички на тези размери ще ти бъдат недостатъчни, за да ти осветят коридорите. Ще се получи доста приглушено осветление почти като в предверие на занимарена дискотека.

В ред на мисли можеш да си направиш експеримент с 2-3 съвсем обикновенни лунички. Закачи ги, свържи ги, пусни ги и виж колко и как ти осветяват. От там вече гледай диодните, разпръскването на светлината им, ватове, лумени и т.н.

Поздрави и успех с начинанието.

Тема "Помощ за осветление на коридор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: