Връзката между 2 свята
sirko - специалист
Днес почнахме да лепим цоклите в коридора но стените са вълнообразни с отклонения около 10мм (вълни по вертикала) и цоклите ги пуснахме по мастар иначе ако следват стената щеше да е супер грозно (пробвахме със сухо редене). Сега проблема са ми фугите които са между завършващата лайсна на цокъла и стената т.е. с какво да ги пълня?
Стените са гладки на гипсова мазилка (измазвани вероятно от мангали). С какъв матерял да изравня/изправя стените та да не пука при такава дебелина, финишно ще ги шпакловам с паста и отгоре някоя декоративна мазилка но пастата не е за дебело, пък и цената и е дебела. Гледам на ceresit CT126 го дават до 10мм дали ще свърши работа, някой бачкал ли е с нея, с мазилка гипсова ама на места ще е доста тъкно дали ще държи? Препоръчайте ми матрял за тази цел.
Spokoiniq - майстор
Спокойно може и по-дебело, на две ръце.Опит от лятото с подобен крив до безобразие коридор.След него кит, шийтрок например, и нагоре по желание.
velinsl - специалист
Само с дебел слой шпакловка според мен (само заради местата, където необходимият слой е 1-2мм).
Аз лично скоро сложих миклофибърна мрежа или както там се води за да не се напука. Не знам дали е нужно, просто за собствена сигурност.
При мен беше от порядъка на 6-7см до 1-2мм. дебелина на слоя.

Тема "въпрос за кривички стени - шпакловане" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: