• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
stivarvt - напреднал
Здравейте, като си правих апартамента покрай стотиците неща които внимавах да не пропусна и да направя правилно, пропуснах факта че отваряйки на вътре вратата в малкото складово помещение което са ни оставили, половинта буквалн го елиминирам със самата врата. И сега мерака ми е някак си да се преправи тази врата , да продължи да изглежда че ще се отваря навътре(тоест вратата да е прикрепена към касата си откъм самото помещение а не към коридора) за да останат всичките врати по този начин, но въпреки това да се отваря навън. Възможно ли е въобще това, примерно със някакви по изнесени панти, срязване на фалцовете(понеже има фалцове) може би монтиране някак на тези неща към вътрешната част на касата там където ще спира вратата на затворено положение за да можем да запазим все пак някаква звукоизолация. Хората които ми я монтираха ми предложиха направо нова врата със отваряне към коридора защото имам равняване на 2 нива и касите били фабринчо сглобени и някакви такива а и вратата ще седи към коридора а не към помещението и ще ми е грозно.

Та.. може ли да се направи такова нещо? Не съм много наясно но бих предположих някакви такива неща като изнесени панти, някакъв начин да се спира вратата където трябва , фалцовете да се махнат от вратата и да се направят някакви нови на касата директно. Ще трябва и от самата врата да се отнеме малко от ширината и да мине през зъбчето. И ако е възможно да дадете координати на който може да направи такова нещо?

Благодаря предварително .
Прикачен файл:
2020-05-18 14.39.49 (1).jpg
Прикачен файл:
2020-05-18 14.40.03.jpg
brum - майстор
Вратата трябва като се затвори да опре в касата. Ако опира в касата няма как да се отваря през касата. Ако не опира в касата няма много смисъл от тази врата.

Вариант е да остане без врата.

Би ли споделил чертеж на помещението?
stivarvt - напреднал
Вариант за без врата не е вариант. Перденце още по малко. Да кажем че ако няма никакъв вариант бих завъртял цялата история на 180 градуса и вратата да е от страната към коридора. Но питането сега е дали няма начини някакви. Примерно да се добавят към касата от вътре помещението нещо Г образно или зъбче или нещо да го играе като стопер на вратата. То пък няма къде да се сложи и насрещника и да влиза езика там.. ужас . Как ще се затваря не знам. Магнити да я държат затворена :D
Прикачен файл:
mokro.PNG
miliad - майстор
С фалцово крило, пък и с този растер точно, забрави. Няма да стане.
nork - специалист
Ако не е рязана вратата по определен размер се чуй с фирмата и поговори с тях да я заменят като си платиш монтаж, демонтаж!
MamaMy - майстор
С подходящите панти, печен дърводелец и количество средства става на летящо крило.
Lutchezar - майстор
+1, и на мен ми хрумна тази идея.
Обаче мисля че дървото в тази врата не е чак толкова много, но може да се подвеждам.
Въпросът е че помещението е широко точно колкото вратата. Ще се получи затрупване на задните неща с предните ако се пълния посока вратата, т. Е. Всеки път вадиш в коридора или хола, зависи къде е вратата последните оставени неща за да стигнеш до задните, освен ако не е странични рафтове и коридорче в което може да мине слаб човек. Също забелязвам ревизионна вратичка зад вратата в помещението.
stivarvt - напреднал
Летящите врати са итнересно решение, ще го обмисля и него, също се чудих и за врата тип хармоника да се прибере в дясно примерно и така почти ще имам пълен достъп до помещението.

Тревогата ви със затрупването на нещата е неоснователна, измислил съм вече какво ще държа там и няма да пречи. И ще ми освободи ценно място на други места. А за ревизионната вратичка си държа един от рафтовете на етажерката която сега е там почти празен и с малко кривене мога да го достъпя и да си снимам примерно водомерите, от скоро единия е дистанционен , скоро и другия ще стане и дано не се налага да я отварям повече.
miliad - майстор
Пичове не мечтайте. Не знаете тия новите врати какво представляват вътре. Всичко е кухо, имат плътни рамки по 4-6 см, всичко друго е подлепки на възлови места. Като я окрайчиш 3см да паднат фалцовете и да има луфт за отваряне и ще остане на хартия и фасон само. Тая може и да е изключение , ама ако трябват допълнително детайли от къде същият цвят? Разбирам какво го тормози, но да завърта цялата врата с касата, и за да не личи толкова, да лепка едно огледално фолио по цялото крило с една дупка за дръжката .
brum - майстор
Точно това мислех да пиша. Бая сръчен дърводелец трябва. Да махне фалцовете, да отвори луфт между касата и вратата и да успее да затвори остатъка така, че да не му личи.

Смяна на вратата е най-удачното решение (включително и ценово) ако се държи на тази идея. А щом харминката евариант - хармоника да е. Ще остане най-много използваемо пространство.

Преди няколко месеца ми се наложи да скъсявам една врата от уж читав производител. За 2см срез и почна да се подава картоненият пълнеж вътре. Наместих си летвата обратно, стягах с лепило, че накрая и с лак минах, за да има някаква хидроизолация на срязаното.
Последна промяна от brum на пон авг 15, 2022 4:35 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане на врата за мокро помещение(склад)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: