Връзката между 2 свята
Alvarez - помощник
Знам че проблема ми не е за коридорите, но не намерих къде да задам въпроса си. Монтираме простор с повдигащ механизъм, но изниква въпросът за двете въженца (с които се движат пръчките)как трябва да се застопорят с пласмасовите нещица за края. :? Трябва ли и двете въженца да се промушат в пласмасовите топченца и трябва ли по някакъв начин да се завържат, за да ограничат падането на пръчките. Моля ви помогнете.
velsi - Почетен майстор
Да. И двете въженца минават през пластмасовите конуси. Първо едното конусче (за горно положение) се завързва на необходимото място, после и другото (за долно положение). Тънкия момент е да се завърже така, че всички простири да са на едно ниво.
Последна промяна от velsi на пет юни 20, 2008 7:01 pm, променено общо 1 път.
Ето и малко визуална помощ от нашата тераса.
на снимките се вижда как трябва да се връзва тези връзки.
успех (не е много трудно ;) )

нанизваш връзката в ПВЦ-то нагласяш си простора и се стараеш да го вържеш точно там където желаеш.
ето и снимките:

Прикачен файл

P6210070_450x600.JPG
затворено положение на простора
P6210070_450x600.JPG (32.27 KиБ) Видяна 17612 пъти

Прикачен файл

P6210071_450x600.JPG
другата височина
P6210071_450x600.JPG (41.68 KиБ) Видяна 17612 пъти
mlado-maistor4e - специалист
Забога не си слагайте тия работи, НЕстига че брах ядове с слагането им, след това започнаха да се отлепят, в момента са огънати като дунавски вълни, немога дори да си простря на тях пътеките от коридора. :lol: Ако терасата е затворена по- се ядват обаче ако е открита зимата ги забравете. :lol:
БориславМ - специалист
Това е най-практичното решение за панелки. Имам два такива простира по 1,8м. и досега не са мръднали. Става дума за няколко години здрава употреба. :idea: За тежки неща като пътеки се ползват две пръчки едновременно и се вдигат заедно. За килими ползваш автомивката до вас :wink: . Ако искаш може да удължиш въжетата с около 0,7-1м за да слизат повече пръчките и да е по-удобно за простиране. Сложил съм доста такива простири на познати и дори на триъгълна тераса. Досега нямам оплаквания, а съм ги поставил доста преди първия пост.

Прикачен файл

S7303186.JPG
S7303186.JPG (58.28 KиБ) Видяна 14077 пъти
Последна промяна от БориславМ на ср фев 16, 2011 11:01 am, променено общо 1 път.
dpp - специалист
Колеги, кажете най-качествените за цената си повдигащи простири плз. Знам , че темата не е за ТЕРАСА, но скоро ще трявба да монтирам два един срещу друг в тераса 4м. Мисля да сложа от 2 - метровите варианти 2 броя. Имам малки деца и постоянно се пере а в същото време терасата ми е една и ми е кофти със стандартен простир да не мога да изляза да си свърша нещо когато има пране.. :)) Гледам по големите магазини Практикер и М.Бриколаж има разни но читави ли са не са ли.... :? И въобще какво трябва да се гледа при избор на този тип простир?
root666 - специалист
По-евтините са пластмасови, по-хубавите са със метални пръчки и планки.

Тема "Проблеми с монтирането на простор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: