Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
hideboom - помощник
Имайте предвид риска

Много е важно да прецените риска от повреда от градушка на вашето имущество. Топографията е предиктор за появата на градушка, а един регион, който има сред най-високите честоти на градушки в страната, трябва да бъде още по-защитен. Въпреки че всички собственици на жилища трябва да бъдат внимателни и да бъдат в течение с предупрежденията за времето през лятото, някои хора трябва да предприемат още повече мерки от други.

Подсигурете покрива и каналите

Вашата покривна и улучна система е вашата основна линия на защита срещу градушки. Ако те са в лошо състояние или ако елементи от тях като керемиди, улуци, водосточни тръби и други са лошо инсталирани, градушката може незабавно да повреди материалите при удар.

В допълнение, натрупването на градушка във вашите улуци ще добави прекомерно тегло, което може да доведе до увисване и дори срутване, позволявайки падане на лед и дъждовна вода до основата на вашия дом. Това от своя страна може да причини допълнителни външни и вътрешни щети.

В някои случаи градушката ще създаде язовир насред имота ви и придружаващият дъжд ще се събира и прелива върху вашата къща, допълнително утежнявайки риска от щети.

Направете проверка на цялата си система за покриви и улуци, проведете необходимите ремонти и заменете частите, ако е необходимо.

Предпазете всички мебели

Мебелите за вътрешния двор, алуминиевите навеси, барбекютата и разнообразните артикули за отдих са податливи на скъпоструващи повреди от градушки. Като се има предвид, че градушката често е неочаквана, не бихте тя да ви изненада и да разруши всички ваши придобивки, на които толкова много се наслаждавате.
още по темата топпновини
Последна промяна от Virtex на чет окт 14, 2021 8:25 pm, променено общо 1 път.
Причина: реклама
zz_stefanov - майстор
С противоградна ракетна система която може да се използва и срещу спамещи ботове.
Айде къш. :-D
hidrazin - майстор
Тва дребно лай...но пак ли се появи?
:partyman:
resistbody - специалист
ср окт 13, 2021 8:33 pmhidrazin написа:
Тва дребно лай...но пак ли се появи?
:partyman:
Откак направиха ФЕЦ-а покрай нас пак почнаха да фъргат ракети.. :partyman:

Тема "Как да предпазим дома си от градушка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: