Fortune написа:http://www.mangustaceramics.com/mat_60_01.htmltrevora написа:А няма ли да е проблем почистването после,имам в предвид, че фугите ще се замърсяват достаНавремето всички мивки бяха лети от бетон и облепени с фаянс, пак зависи от фугата, но почистването не е чак болка за умирачка. Друг е въпросът за чупливостта, затова може би е по добър варианта с гранитогрес, че чукне ли се плочката и става мармалад.
Иначе подкрепям идеята, също много ми допада, особено ако стила на кухнята е класически или кънтри, стои много уютно и създава настроение. Дори съм виждала по списанията и комплект фаянс, точно за облепяне на плотове със завършващи заоблени ръбове. Нещо подобно може да се постигне с теракот за стъпала. Мисля, че се сещам къде ги гледах.
ето за нещо такова говоря... като размери.
същата фирма има и стъпала. и аз си мислех за челния фриз. но за сега ще го заместя с качествен дървен ( тик или нещо подобно )
дефакто ако отида на вариянт 60х60 плочи, ще имам само 5 фуги. Плота ми е 300(307)х60 см. Но нещо не ми седи много добре. 30х30 май е по-добър вариянт, по интересно се получава шарката.
В стила на кухнята и на цялото помещение ( кухнята и всекидневната са едно) ще има много дървени детайли - лавици от масивни дъски, маса от дървени греди... и т.н. Чесно казано стила ще е някакво подобие на рустик, но супер изчистен. По-скоро някаква максимално изчистена от детайли линия в комбинация с дърво. Абе направо ще си е спартанско