Мечтата на всяка домакиня
ibogdanov - специалист
Fortune написа:
trevora написа:
А няма ли да е проблем почистването после,имам в предвид, че фугите ще се замърсяват доста :?
Навремето всички мивки бяха лети от бетон и облепени с фаянс, пак зависи от фугата, но почистването не е чак болка за умирачка. Друг е въпросът за чупливостта, затова може би е по добър варианта с гранитогрес, че чукне ли се плочката и става мармалад.
Иначе подкрепям идеята, също много ми допада, особено ако стила на кухнята е класически или кънтри, стои много уютно и създава настроение. Дори съм виждала по списанията и комплект фаянс, точно за облепяне на плотове със завършващи заоблени ръбове. Нещо подобно може да се постигне с теракот за стъпала. Мисля, че се сещам къде ги гледах.
http://www.mangustaceramics.com/mat_60_01.html

ето за нещо такова говоря... като размери.
същата фирма има и стъпала. и аз си мислех за челния фриз. но за сега ще го заместя с качествен дървен ( тик или нещо подобно )
дефакто ако отида на вариянт 60х60 плочи, ще имам само 5 фуги. Плота ми е 300(307)х60 см. Но нещо не ми седи много добре. 30х30 май е по-добър вариянт, по интересно се получава шарката.

В стила на кухнята и на цялото помещение ( кухнята и всекидневната са едно) ще има много дървени детайли - лавици от масивни дъски, маса от дървени греди... и т.н. Чесно казано стила ще е някакво подобие на рустик, но супер изчистен. По-скоро някаква максимално изчистена от детайли линия в комбинация с дърво. Абе направо ще си е спартанско
:-D
silllveto - Майсторица
Fortune, имаш предвид нещо като чело. Има такива плочки, има и отделно чела, но мн се чупели. Идеята кухнята да е рустик е страхотна. Ние си направихме една зидана с газоббетон широк 10см и отпред го облицовахме с 10/10 плочки. От тях сложихме и на стената. За плот не ни стигнаха, няма вече такива по магазините, а и щеше да стане прекалено. За това сложихме 4см дървен плот. Но винаги съм си мечтала за такъв с плочки. :)
Fortune - специалист
silllveto написа:
Fortune, имаш предвид нещо като чело. Има такива плочки, има и отделно чела, но мн се чупели. Идеята кухнята да е рустик е страхотна. Ние си направихме една зидана с газоббетон широк 10см и отпред го облицовахме с 10/10 плочки. От тях сложихме и на стената. За плот не ни стигнаха, няма вече такива по магазините, а и щеше да стане прекалено. За това сложихме 4см дървен плот. Но винаги съм си мечтала за такъв с плочки. :)
Да нещо такова, ако се сетя къде гледах, ще пусна линк.
Но си мисля, щом са предназначени за стъпала би трябвало да са здрави, със сигурност нещо подобно съм виждала в магазини Досев Варна.
ibogdanov - специалист
silllveto написа:
:2thumbs:
silllveto - Майсторица
Има ги на мн места. Сещам се за Сико под моста на Подуяне, в един магазин дето се намира в уличките срещу Пирогов. Има и от клинкер, там където го продават. Обаче цветовата гама е малка.
ibogdanov - специалист
silllveto написа:
Има ги на мн места. Сещам се за Сико под моста на Подуяне, в един магазин дето се намира в уличките срещу Пирогов. Има и от клинкер, там където го продават. Обаче цветовата гама е малка.
От клинкер е много одбре, но цената е висока ( поне на клинкера на Керамикс ). Иначе точно Керамикс имат клинкерни плочки с който рустикалната идея се получава перфектно
Fortune - специалист
Ето едно плотче в стил рустик:

Прикачен файл

7038_1_1_sca_baltimora1.jpg
7038_1_1_sca_baltimora1.jpg (98.58 KиБ) Видяна 9936 пъти
Fortune - специалист
А най добре така - дърпаш вратата и нямаш кухня :))))

Прикачен файл

скрита кухня2.jpg
скрита кухня2.jpg (35.94 KиБ) Видяна 9931 пъти

Прикачен файл

Скрита кухня.jpg
Скрита кухня.jpg (48.87 KиБ) Видяна 9931 пъти
solo5 - майстор
Fortune написа:
А най добре така - дърпаш вратата и нямаш кухня
:shock: :2thumbs:

Тема "Питанка за кухненски плот с гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: