Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Значи да обясня, ако примерно ми отваря 3-4 градуса (правя си шаблона с две парчта фазер с дължина около 900мм щото долен ъглов шкаф е горе-долу толкова, хващам ги с винтове и после наглсям на циркуляра) на 900 мм при кухня около 3000 мм отзад става една дупка която не е по план, ако при долните шкафове може да направиш нещо с плота, примерно го изрежеш на криво то с горните става много кофти. Самия циркуляр реже на 90 градуса, но рамото му е подвижно и може да реже на 45 градуса.

Препоръчвам на zillius да си вземе добре мярката и там където ще му режат детайлите е добре да имат и център за да му завъртят ъгловия шкаф (това при положение, че има такъв, ако е само заглушен шкаф няма нужда от шаблон освен за горния ред, но и тук зависи как ще се прави горния ъглов шкаф. Тук има и малко тънка работа и дано тоя който ти го реже да знае за какво става дума.
zillius - специалист
Зсравейте,ето горе -долу как си мисля да е схематично.Дайте ми моля ви и идея какво да правя тази кухина м/у комина и печката.Печката не е за вграждане,и не може да се мести от там на друго място!
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тая "кухина" колко е?
Не мисля, че имаш проблем, лесно ще се реши.
shadowman - майстор
И аз мисля, че ще стане без шаблони.
zillius - специалист
n_a написа:
Тая "кухина" колко е?
Не мисля, че имаш проблем, лесно ще се реши.
Тази кухина е 500х200 и си мислех да измисля две страници за нея и отгоре да и прасна един плот,който да се отваря нагоре и да може да се слагат вътре в нея тави или тигани ,нещо такова ми се върти в главата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Не разбирам къде е проблемът?! :?
Направи го така:

Изображение

Няма и да забележиш как ще изчезне "отварянето" на ъгъла.
Не изпадай в хиперпрецизност и действай!
Успех! :)

П.П. Ако не ти харесва, че шкафа е 50 см. дълбок, има малко по-сложен вариант с лека кръпка. :shock: Кажи се сещаш ли се или да го рисувам.
Master_Kenobi - V.I.P.
Сори за дабълпостинга, ама се сетих нещо. :roll:

Според мен, най-елегантно ще стане, ако си увеличиш комина до 60х60 см. с гипскартон на конструкция.
Ето така:

Изображение

Като пространство, почти нищо не губиш - скъсяваш шкафовете по двете стени с по 10 см. на горен и долен ред, ама едва ли това е проблем.
Изнасянето на отвора на отдушника до гипскартона също не е проблем.

Печелиш обаче това, че ще си изправиш ъглите с гипскартона, че ще имаш една нормална визия на шкафовете и ще ги проектираш и изработиш по-лесно.

Като пари, гипскартона е в плюс, но като сметнеш сложнотията и гърча за изработката на шкафовете при сегашното положение, може да се окаже и фифти-фифти. Пък и няма да е сума дето да те събори. :)

Как ти се струва тоя вариант? :?
todor_tsanov - специалист
ето как ще изглежда шкафа
[/img]
zillius - специалист
Master_Kenobi написа:
Не разбирам къде е проблемът?! :?
Направи го така:

Изображение

Няма и да забележиш как ще изчезне "отварянето" на ъгъла.
Не изпадай в хиперпрецизност и действай!
Успех! :)

П.П. Ако не ти харесва, че шкафа е 50 см. дълбок, има малко по-сложен вариант с лека кръпка. :shock: Кажи се сещаш ли се или да го рисувам.
Забравих да спомена,че в дясната част на шкафа под мивката ще се пъха миялна машина ,от по-малките.Именно тя е дълга 65см. поради което не мога да направя плота 500 мм.и да долепя печката до него(това ограденото със син кръг).Идеята за гипсокартон е страхотна,но комина вече е шпаклован и боядисан.Не ми се иска да правя всичко отначало ,пък и пари отново да наливам за едно и също нещо!
zillius - специалист
todor_tsanov написа:
ето как ще изглежда шкафа
[/img]
Да ,и аз направих скица на такъв тип шкаф,само че без мъртвото чело,защото там както казах ще трябва да се пъха миялна машина!

Тема "Имам проблем с крива стена!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: