• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
mikeangel - специалист
Emerald написа:
SHL написа:
В това отношение(електроуреди) не съм специалист и искам да попитам без да ме разбира някой че съветвам.
Ако над фурната, това е микровълнова, няма ли риск да бъдат плътно една над друга две печки ? :? Не е ли опасно ?
Има условие микровълновата да е специална за вграждане, а те са доста по-скъпи от обикновенните.
Общо взето два пъти по скъпи. От 150 на 300 лв и нагоре (техномаркет). Което за микровънова просто не си заслужава, само за притопляне на ядене от време на време и пуканки в останалото :lol:

Днеска получих офертата от ДиД и с тях офертата е към 6500 лв докато с платан и ралица е към 8000 по този проек, без уреди, само мивка.

Проблемът ми е как да направя изолацията между вградената фурна и хладилника? Нещо не им вярвам на обещанията за фурна която изобшо не нагрява страниците... Четох и упътването на хладилниците и препоръчват 2 см свободно пространсвто от двете страни на хладилника.

В момента ми хрумва идеята като доставят и монтират шкафът на фурната, да изрежа прозорец в шкафът на нивото на фурната откъм хладилника и да сложа там 2 см XPS вместо 2 см MDF страницата, т.е където е пунктира на снимката. Някой да има такъв опит или идея?

Прикачен файл

Furna.jpg
Furna.jpg (44.93 KиБ) Видяна 11899 пъти
velsi - Почетен майстор
По-добре вата с алуминиево фолио. Фолиото откъм фурната.
boyo - специалист
Няколко неща

- 6-8 лева за кухня е доста. Пълно е с фирми, които се справят добре и ще ползват абсолютно същите материали (разбирай купуват от едно място) като Ралица , Идеален Дом и т.н., а ще ти вземат наполовина примерно

- Така хладилник не ти ли е грозно? Аз бих сложил за вграждане, по-изчистено и красиво става

- Фурната една преграда (пдч 18мм) между нея и хладилника е достатъчно. Вече има фурни дето можеш да им пипнеш стъклото без да се опариш :)

- Микровълновата е доста високо. Ако само ще претопляте не е проблем, но ако ще се готви понякога на нея не е удобно - по-ниските няма да могат да виждат добре в тавата какво става :)

- Ако си ползвал Ikea програмата и си харесал техните продукти най-добре намери от приятел един бус и скокни до Солун, ей го къде е. Ще си вземеш кухня евтино , че и други неща ще си напазаруваш. Аз ходих там наскоро и съм доволен, цените са супер ниски, а нещата са готини
mikeangel - специалист
8000 лвва за кухня е доста да, но от икеа не е по-евтино, а дори с всички "екстри" като плавно затваряши се чекмеджета и вратички е дори по-скъпо. БГ фирмите като цена за работа са все още ненадминати. Интересното е че тази проста кухня по този план с еднакви материали от различните фирми излезе почти една и съша цена от към 7500 лв след приравняване на различните оферти.

Като хладилник си харесах
http://www.aeg-electrolux.co.uk/node146 ... odID=12020
най-вече заради функциите като въсможност за съхранение на пресни продукти в специални отделения и като ниво на шум. От тези за вграждане просто няма под 2000 лева със същите възможности.
Emerald - модератор
boyo е прав, че микровълновата е високо. Дори за притопляне. Трудно си представям изваждане на гореща чиния пълна със супа примерно. :? За някоя по-нисичка жена ще и е истински ад да я ползва тази микровълнова.
mikeangel - специалист
за нас, хора с нормална височина, е ок. Микровълновата свършва на 1.7, т.е почва на вивото на раменете. Мислиме да е с 10 см по ниско, но едва ли има нужда.
boyo - специалист
Точно механизмите за автоматично затваряне на чекмеджетата и т.н. правят икеа по-евтина. Всякакви такива механизми тука са много скъпи (освен ако не са пълни боклуци от незнайно коя държава).
mikeangel - специалист
От личен опит съм убеден, че икеа не дават толкова добри цени на механизмите или кухните. Всъщност , те работят със същите bluemotion механизми за шкафчета, които за съжаление са по 200 лв.

Проблемът дойде поредната промяна в плановете. Сега ни доде следната идея. Какво мислите? То по-"интересно" ли е и дали ще се получи добре? Зад абсорбатора, какво се слага? Предполагам че не е добре да остане само стена с латекс а трябва да се остави някакво гръбче. Но от фирмите производителки казаха че гръбчето за плот е само 60 см широко. Над него какво се слага, същият материал като самите шкафове ли?

Прикачен файл

kitchen_plan.jpg
kitchen_plan.jpg (44.84 KиБ) Видяна 6190 пъти

Прикачен файл

kitchen_front.jpg
kitchen_front.jpg (48.63 KиБ) Видяна 6190 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Изпълнение на проект за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: