Мечтата на всяка домакиня
phoenix9040 - специалист
Ето и няколко изгледа каквото съм измислил. Единствено цокалът май го обърках защото така няма да е захлюпен дайте идеи как да го оправя

Прикачен файл

shkaf 3.jpg
shkaf 3.jpg (101.01 KиБ) Видяна 6371 пъти

Прикачен файл

shkaf 2.jpg
shkaf 2.jpg (78.92 KиБ) Видяна 6371 пъти

Прикачен файл

shkaf.jpg
shkaf.jpg (89.32 KиБ) Видяна 6371 пъти
phoenix9040 - специалист
shadowman написа:
Долния ред се прави или 56см или 55 см, ти реши, аз и двата ги използвам според мястото. Като вземеш чекмеджетата тогава може да се каже размера, че ся много видове.
Не разбрах кое трябва да е 55-56 см ?
Аз оставих по 2 мм фуга м/у чекмеджетата ( какъв кант да предвидя 2 мм ? )
Choch - специалист
за точка 1 и 2 колегата @Шадоуман ти е казал,за точка 3-ако вратите ще са на покрит кант (вратата покрива шкафа)дълбочината на шкафа трябва да е 560мм+18 за дебелината на вратата,остава 22мм надстърчане на плота над шкаф+врата.Ако искаш вратите да са на открит кант-(вратата да влиза в шкафа-както си показал на чертежа)тогава плота да стърчи и 40мм,но при всички положения страниците на долния ред трябва да са с дълбочина 560(заради миялната машина)
кутиите на чекмеджетата...зависи от захлупването и вида водачи,ние ги правим така-тези които са с водачите захлупват другите и тогава сметката е такава->ако шкафа е с габарит 500->36мм(страници на шкафа)+36мм(страници за чекмедже)+26мм(обща дебелина на механизма за чекмедже от този тип http://online-furnish.com/pictures/pic2749.jpg )=402
за да се получи цял цокъл както си показал на чертежа дъната на шкафовете трябва да захлупят страниците,засечката за вратата на миялната не винаги е задължителна,но при всички случаи ще е задължително двустранно кантиране :wink:
Плота..хм..кроношпан не ги бива-водоустойчивото им покритие не го бива,освен това нямат добър водобран от долната си страна и ако подлизне вода бързо надуват ;)..също така отбягвай гланц,както и реалпечат структура
цените на кроене и кантиране които даваш за кой район на България са?
Последна промяна от Choch на пон фев 27, 2012 11:08 pm, променено общо 1 път.
phoenix9040 - специалист
Цените са за Пловдив
За плота ок ще избягвам кроношпан , но към какво да се насоча . Мрамора скъп ли е ? А гледах и DURO PAL какво ви е мнението за тях ?
А за цокалът го измислих показвам го по долу
За чемеджетата ще захлюпват ,това горе съм го оставил защото искам да нямат дръжки ( затова го измислих просто да има горе разстояние от плота 1.5 см (като плота надстърча само 0.5 см това малко ли е ?) и навътре 1.5 см като отвор затова така съм ги дръпнал за да има място за пръстите ( гледах и вариант с лайсни горе ,но незнам дали има смисъл мисля че и так е добре Все пак си кажете мнението .
За механизмите най вероятно ще са на BLUM с пълно изтегляне.
А това двете отстрани малките са за бутилки килери Тези на БЛУМ са 120 лв някъде гледах подобни за 40-50 лв но не знам дали са с плавно прибиране. (ако знаете по евтини с плавно прибиране кажете )
Това ще е остров тип американска кухня затова мисля да е широк 100 см и евнтуално да има щкафчета и от другата страна.
Тук ще е само котлона и мисля да бъде разположен както е показано на един от чертежите моля дайте си мнениети и за отстоянията които съм му заложил
Последна промяна от phoenix9040 на пон фев 27, 2012 11:17 pm, променено общо 1 път.
phoenix9040 - специалист
Това е след поправките Ще слжа и една отдолу за да се види цокалът как съм го измислил

Прикачен файл

kuhnq 5.jpg

Прикачен файл

kuhnq 4.jpg

Прикачен файл

kuhnq2.jpg

Прикачен файл

kuhnq.jpg
-Тони- - специалист
Здрасти
С мрамор ще ти излезе скъпо, пък и не е удачен за кухненски плот. По-добре технически камък - пак скъпо. Най евтиния вариант е да слепиш два плота- но няма да изглежда добре със свръзката по средата. Оптималния вариант според мен е да ти залепят някъде HPL и да кантираш с алуминиев профил.
Ако слагаш обикновен плот, задължително вратичките трябва да са около 20мм под него, иначе се раздуват. Като гледам в проекта на "острова" няма мивка, та предполагам, че няма много да се мокри. В случая може и да не се спазват тези 20мм, но с тях седи по-добре, особено ако си си избрал някои по-големи дръжки.
phoenix9040 - специалист
Точно това .че не искам да има дръжки ,вратите ще се отварят от отвор горе. Иначе мислех вратите да са от лак мдф ( той нали не се раздува)
Слагам снимка дано да се види за какво говоря за дръжките.
Какво значи HPL и обикновен плот.
ДА и важно е да не личи свръзката ако трябва да има идеалният вариант е да няма

Прикачен файл

kuhnq 6.jpg
-Тони- - специалист
:)
Значи нещо не съм разбрал, останах с впечатлението, че трябва да излезе евтино...
Както си го решил става много добре. Значи пускаш МДФа (вратичките) с 3мм. по-малки от габарита на шкафа. Като по дългата (от горе) махаш още 16мм , фрезоваш си дръжките, намираш добър бояджия и си готов. При чекмеджетата, трябва да фрезоваш и няколко дупки за дръжки. В смисъл, фрезоваш и долната част на челата под които има и други чекмеджета.
shadowman - майстор
Ето това ще ти свърши работа (ако искаш да вкараш алуминии в кухнята) щото е малко неудобно да мушнеш пръсти под плота или между чекмеджетата.
Изображение
Изображение
SoWhat - специалист
Нещо не разбрах по снимката с отвора на вратичките как ще бъде.
Ще има зарязване /фрезоване/ на участък за пъхане на ръката ли?

За бар-плота - Плот по поръчка с нестандартна ширина и формиран от двете страни.

Ето за чекмеджетата - http://mebelbox-bg.blogspot.com/2011/10 ... st_27.html

Имаш много неизвестни!

Тема "Помощ за Изработка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: