Направи един скрийн шот на документа в jpg. формат и го поствай като снимка.
Мечтата на всяка домакиня
SoWhat
- специалист
37 мнения в "предстой ми направата на кухненско"
plamen_milan
- напреднал
Този път май ще стане.За днеска е това.Да поясня.Шкафът на пералнята е с такава форма за да може цокъла да е на вътре.За сега съм решил да започна с него и цокала на останалата част ще се води по него.Най-неприятното и дразнещо за мене е несиметричността на шкафовете,което се дължи на пералнята и мивката.В същност няма 2 еднакви шкафа
Надявам се да не е прекалено грозно.Горните ще ги водя по тези.Отворът за мивката ще го правя със зеги.За сега не мога да се сетя за друго.Утре ако имам време ще начертая и горните.И ще очаквам с интерес грешките си,евентуално да ги изчистя.Най-голямо притеснение ми е пак казвам несиметричността.Отворен съм към всякакви идеи и критика.Извинявам се за грозното чертане!
Прикачен файл
долен страни и горе.JPG (9.55 KиБ) Видяна 6858 пъти
Прикачен файл
долен лице.JPG (6.91 KиБ) Видяна 6858 пъти
Прикачен файл
за пералня.JPG (17.82 KиБ) Видяна 6858 пъти
rum_sz
- специалист
Момче занаят от тук няма да научиш
ЗАНАЯТА СЕ КРАДЕ.Много станахте по гаражи и мазета, направят ви разкроя ,налепят ви кантове ,и после навиете видите и ставате големите майстори.А ма щом тука има серсеми да ви казват кое как се прави, и те ще умрат от глад в тази криза.Поредният писач с 10 мнения ,дори не казвате едно БЛАГОДАРЯ .Безплатните обяди свършиха - АХМЕД ДОГАН.
Bambookita
- специалист
rum_sz написа:Момче занаят от тук няма да научиш+1ЗАНАЯТА СЕ КРАДЕ.Много станахте по гаражи и мазета, направят ви разкроя ,налепят ви кантове ,и после навиете видите и ставате големите майстори.А ма щом тука има серсеми да ви казват кое как се прави, и те ще умрат от глад в тази криза.Поредният писач с 10 мнения ,дори не казвате едно БЛАГОДАРЯ .Безплатните обяди свършиха - АХМЕД ДОГАН.
plamen_milan
- напреднал
Дълбочината на пералнята е 52 см включително с копчетата.Не е заради чертежа,мисля,че така ще ми е по-лесно захващането.
rum_sz-БЛАГОДАРЯ!
rum_sz-БЛАГОДАРЯ!
Прикачен файл
горен шкаф.JPG (17.84 KиБ) Видяна 6837 пъти
dpp
- специалист
Нещо много зле тея чертежи или аз не те разбирам..начертай си ги на ръка кво толкова! На пералнята си остави хлабина и отвор минимум 62см / при стандарт 60 / . До колкото разбирам не е за вграждане, а искаш само да я скриеш ли? Че кат земе да хлопа да не стане да се бута в долния ред. Долния ред го правиш висок най добре 76 см + 10 см регулируеми крачета / + 4 см плот/. Остави ШКШ-тата долу да са 55 дълбоки, може и 56 но повече има риск от това че да ти капят капки върху вратичката долу която ще затвори шкафа дето ще е мивката./ имам за хвърляне две вратички в старата кухня аз/. Смисъл като се сложи вратичка и ако е 56 см става приблизително 58 - т.е. само 2 см дълбочина, по малко не рискувай. Аз също си я направих само, доста питах,/ и тук ми помогнаха/ според мене няма да умрат от глад момчетата по-горе - само ще се свалят малко цените. А и за всеки влак си има пътници. Аз си я правих сам, защото не е нормално да ми се иска за 1800лв материал с кантиране рязане и всичко още толкова да ми сглобят една кухня и то пак с "видии" нали...
Затова аз се хванах и си я сглобих - има фирми дето се заниамват с дизайн, предлагат ти цялостно решение, предварително да видиш кое как , цветове и т.н. При такова решение някак съм по -съгласен да се иска материал/ труд 1:1 ама да ми се хване "бай Иван" да ми поръча всичко в Салекс и за ми вземе още толквоа за труд мерси - че и всичко с евтин обков и материали..няма нужда..
..бтв Евала на хора акто shadouman ,които освен че си гледат бизнеса, помагат във форум като този!
..бтв Евала на хора акто shadouman ,които освен че си гледат бизнеса, помагат във форум като този!
todor_tsanov
- специалист
хубаво го казваш но не всички дерат кожи това е кухня в панелка 1800 лв от купуване на ПДЧ до краен монтаж с транспорт, влачене до 7 етаж
dpp
- специалист
Може, гледам че всичко е обикновено ПДЧ с кант/ то не се и вижда от :качествените снимки ама/, зависи от материала, сложили са ти точно толкова колкото струва като гледам! Аз три оферти събрах и най евтината беше 2800 без гръб, евтин обков и евтин плот - стандартна цена, както и без АЛ вратата..Като това е цена без ддс / т.е. без ф-ра/ На мене всичко с най скъпите неща ми излезна 2100 лв , стъклария, гланц пръскани врати и т.н...както и 200 лв за механизми Блум. Като сложех евтин вариант - материалите ми излизаха около 1500лв.
То само вратичките са ми 800..не че майстора щеше да се пръкне той да ги прави нали? А и да не забравяме в кой форум сме все пак
Който иска и може да помогне нека го прави , ако не - нека мълчи , не виждам с какво ще е полезен освен такива последващи мнения и полемики ...
plamen_milan
- напреднал
Пералнята не е за вграждане.Луфта,които съм и дал е 10мм.Както споменах още не съм дал размерите за рязане така,че не ми пречи да направя промени.Дълбочината съм предвидил да е 57см.Фазера не го знам 3 или 4мм +вратичките и размера,и остават 6-7мм.Не са ли достатъчни.
Колкото до коментарите,градски ми са скасва за паратико.Всеки има право на мнение,а тука има трибуна да си го изкаже.
Колкото до коментарите,градски ми са скасва за паратико.Всеки има право на мнение,а тука има трибуна да си го изкаже.
Тема "предстой ми направата на кухненско" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература