Мечтата на всяка домакиня
SoWhat - специалист
Направи един скрийн шот на документа в jpg. формат и го поствай като снимка.
plamen_milan - напреднал
Този път май ще стане.За днеска е това.Да поясня.Шкафът на пералнята е с такава форма за да може цокъла да е на вътре.За сега съм решил да започна с него и цокала на останалата част ще се води по него.Най-неприятното и дразнещо за мене е несиметричността на шкафовете,което се дължи на пералнята и мивката.В същност няма 2 еднакви шкафа :( Надявам се да не е прекалено грозно.Горните ще ги водя по тези.Отворът за мивката ще го правя със зеги.За сега не мога да се сетя за друго.Утре ако имам време ще начертая и горните.И ще очаквам с интерес грешките си,евентуално да ги изчистя.Най-голямо притеснение ми е пак казвам несиметричността.Отворен съм към всякакви идеи и критика.Извинявам се за грозното чертане!

Прикачен файл

долен страни и горе.JPG
долен страни и горе.JPG (9.55 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

долен лице.JPG
долен лице.JPG (6.91 KиБ) Видяна 6797 пъти

Прикачен файл

за пералня.JPG
за пералня.JPG (17.82 KиБ) Видяна 6797 пъти
SoWhat - специалист
Шкафът на пералнята е с такава форма за да може цокъла да е на вътре
А ще влезе ли пералнята толкова навътре, че да има и цокъл?
И гредичките заради чертежа ли си ги дал отгоре или такава е идеята?
rum_sz - специалист
Момче занаят от тук няма да научиш :sad: ЗАНАЯТА СЕ КРАДЕ.Много станахте по гаражи и мазета, направят ви разкроя ,налепят ви кантове ,и после навиете видите и ставате големите майстори.А ма щом тука има серсеми да ви казват кое как се прави, и те ще умрат от глад в тази криза.Поредният писач с 10 мнения ,дори не казвате едно БЛАГОДАРЯ .Безплатните обяди свършиха - АХМЕД ДОГАН.
Bambookita - специалист
rum_sz написа:
Момче занаят от тук няма да научиш :sad: ЗАНАЯТА СЕ КРАДЕ.Много станахте по гаражи и мазета, направят ви разкроя ,налепят ви кантове ,и после навиете видите и ставате големите майстори.А ма щом тука има серсеми да ви казват кое как се прави, и те ще умрат от глад в тази криза.Поредният писач с 10 мнения ,дори не казвате едно БЛАГОДАРЯ .Безплатните обяди свършиха - АХМЕД ДОГАН.
+1 :supz:
plamen_milan - напреднал
Дълбочината на пералнята е 52 см включително с копчетата.Не е заради чертежа,мисля,че така ще ми е по-лесно захващането.
rum_sz-БЛАГОДАРЯ!

Прикачен файл

горен шкаф.JPG
горен шкаф.JPG (17.84 KиБ) Видяна 6776 пъти
dpp - специалист
Нещо много зле тея чертежи или аз не те разбирам..начертай си ги на ръка кво толкова! На пералнята си остави хлабина и отвор минимум 62см / при стандарт 60 / . До колкото разбирам не е за вграждане, а искаш само да я скриеш ли? Че кат земе да хлопа да не стане да се бута в долния ред. Долния ред го правиш висок най добре 76 см + 10 см регулируеми крачета / + 4 см плот/. Остави ШКШ-тата долу да са 55 дълбоки, може и 56 но повече има риск от това че да ти капят капки върху вратичката долу която ще затвори шкафа дето ще е мивката./ имам за хвърляне две вратички в старата кухня аз/. Смисъл като се сложи вратичка и ако е 56 см става приблизително 58 - т.е. само 2 см дълбочина, по малко не рискувай. Аз също си я направих само, доста питах,/ и тук ми помогнаха/ според мене няма да умрат от глад момчетата по-горе - само ще се свалят малко цените. А и за всеки влак си има пътници. Аз си я правих сам, защото не е нормално да ми се иска за 1800лв материал с кантиране рязане и всичко още толкова да ми сглобят една кухня и то пак с "видии" нали... :? Затова аз се хванах и си я сглобих - има фирми дето се заниамват с дизайн, предлагат ти цялостно решение, предварително да видиш кое как , цветове и т.н. При такова решение някак съм по -съгласен да се иска материал/ труд 1:1 ама да ми се хване "бай Иван" да ми поръча всичко в Салекс и за ми вземе още толквоа за труд мерси - че и всичко с евтин обков и материали..няма нужда..
..бтв Евала на хора акто shadouman ,които освен че си гледат бизнеса, помагат във форум като този!
todor_tsanov - специалист
хубаво го казваш но не всички дерат кожи това е кухня в панелка 1800 лв от купуване на ПДЧ до краен монтаж с транспорт, влачене до 7 етаж

Прикачен файл

IMG00058.jpg

Прикачен файл

33.jpg
dpp - специалист
Може, гледам че всичко е обикновено ПДЧ с кант/ то не се и вижда от :качествените снимки ама/, зависи от материала, сложили са ти точно толкова колкото струва като гледам! Аз три оферти събрах и най евтината беше 2800 без гръб, евтин обков и евтин плот - стандартна цена, както и без АЛ вратата..Като това е цена без ддс / т.е. без ф-ра/ На мене всичко с най скъпите неща ми излезна 2100 лв , стъклария, гланц пръскани врати и т.н...както и 200 лв за механизми Блум. Като сложех евтин вариант - материалите ми излизаха около 1500лв. :? То само вратичките са ми 800..не че майстора щеше да се пръкне той да ги прави нали? А и да не забравяме в кой форум сме все пак :cool: Който иска и може да помогне нека го прави , ако не - нека мълчи , не виждам с какво ще е полезен освен такива последващи мнения и полемики ...
plamen_milan - напреднал
Пералнята не е за вграждане.Луфта,които съм и дал е 10мм.Както споменах още не съм дал размерите за рязане така,че не ми пречи да направя промени.Дълбочината съм предвидил да е 57см.Фазера не го знам 3 или 4мм +вратичките и размера,и остават 6-7мм.Не са ли достатъчни.
Колкото до коментарите,градски ми са скасва за паратико.Всеки има право на мнение,а тука има трибуна да си го изкаже.

Тема "предстой ми направата на кухненско" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: