Мечтата на всяка домакиня
kok4o - помощник
Към "dpp"
Поздрави за това че сам си си направил кухнята, дай снимки да я видим. Но все пак има голямо разминаване в постовете ти, първо са ти искали 1800лв. после станаха 2800лв. после си я направил за 2100лв. и накрая бас ловя, че и ти я сглоби с винтове(обикновени), надали си слагал конфирмати или фиксове и дибли на всички шкафове. И както сам си се убедил не е просто ей така хоп, да ти го нарежат кантират и тя кухнята готова. Горивото сметна ли го, помоща за окачването на шкафовете(щото надали сам си монтирал всичко) прибави ли? И още куп други дреболий. И да наистина трябва да кажем едно голямо Благодаря на хора като Shadowman, защото ако не са те да помагат, на някои от нас щеше да ни е мнооого по-трудно да си направим сами мебелите, а за другите щеше да е невъзможно, и те щяха да си ги поръчат.
plamen_milan - напреднал
kok4o човекът мисля,че е сложил снимки!Аз от него мисля да взаимствам идеята за пейзаж на гърба,които ще е от стъкло.За някой си е циганийка(прекалено шарено),но мен ми останаха очите по тия водопади..
От няколко дена не можех да вляза в сайта.За тези дни взех няколко решения.Вече бях изкарал размерите за рязане по размерите,които съм дал,но реших да променя няколко неща.Колега,които се се занимава от време на време с монтирането на такива шкафове ме убеди да не правя лудостта както беше наречена по-горе,горните шкафове да са на един корпус.Е остана ми варианта да си разделя на 3 части.Реших и да послушам dpp и да оставя 2см луфт на пералнята,това наистина не го бях обмилсил за вибрациите.Ще го послушам и за дълбочината на долните шкафове.Намалявам е с 1см,на 56см.Сега мисля на ново да си извадя размерите.Имам предостатъчно време защото ще ги дам за рязане след 10ти юни.За сега гредичките мисля да си останат както съм ги начертал,над страниците освен някой ако не изтъкне довод.Не съм се сетил да попитам колегата за тях.Поздрави от мен!
SoWhat - специалист
Ако имаш кабели, контакти, кранчета или тръби, тази дълбочина на шкафовете няма ли да пречи.

А за гредичките - ако има крайни шкафове, ще се вижда отвора м/у плота и страницата. Освен това понякога се образуват миризми в шкафа на мивката - било от препарати, било от сифона. Като има такъв "отвор" може да се разпространяват и към другите шкафове.
Успех.
plamen_milan - напреднал
Как може да попречи тази дълбочина?
А за страниците,между две стени съм.А миризмата не смятам,че ще имам такива ядове и ако все пак имам тогава ще размисля с какво да опушвам,но не вярвам да имам такъв проблем.
SoWhat - специалист
56см.+ 2см. врата+ 1,2-1,5 см. борд/пред вратата/ + 0,4 фазер=?
miliad - майстор
56см.+ 2см. врата+ 1,2-1,5 см. борд/пред вратата/ + 0,4 фазер+ кривина на стената в 95% от случаите=?
Препоръчвам страница между 51-54 см.
Гредичките не трябва да са отгоре, а вътре между страниците.Остави дупките и това че всички шкафове са ти свързани с въздушен канал и магистрала за хлебарки. Имаш мивка, а там "гредичките" се слагат по друг начин.
Примерно: мивката е за шкаф 50см широк и с дълбочина 19см на коритото."Гредичките" се правят с р-р:464/160мм и се монтират вертикално между страниците/ а не хоризонтално както е при теб на чертежа/.160мм височина е необходима защото когато отвориш вратата на шкафа после, няма да видиш тенекето на коритото а само дърво160+30 плот=19см/.Според това как ти е изпълнена ВиК инсталацията шкафа се прави с гръб или без,с рафт или без.Остава да решиш къде ще е контакта за пералнята и по какъв начин ще я свържеш с обратната вода.Ммда... и дали и как ще повлияе това на шкафовете.
Пантите за вратата пред пералнята-какъв модел ще бъдат, и оказват ли влияние на светлия отвор вътре в шкафа/респективно :Абе на тия 62 см ще може ли да влезне 60 см пералня, и тая врата 65 см като провисне с кво да зема да я подпирам?/
plamen_milan - напреднал
Срам ме но за това не бях мислил.За тръбата от канала.Мислих,че ще я нагодя някак си.Ако намаля с толкова много страницата може да има проблем с пералнята.Пералнята заедно с копчетата е дълбока 52см.Варианта ми остава шкафът,които е с мивката да го правя без гръб.
Да зарежа плоскостите от където ще преминава тръбата,а самият шкаф трябва да захвана за стената за да не е аланкат.Контакт имам.А за пералнята мислех първо да я вкарам и след това да поставя пантите.Прекалено тежка ли ще стане вратичка с такава широчина,че чак да провисне.Замислям се дали да не сложа 3 панти в такъв случай.
miliad - майстор
Не ти е нужен шкаф за пералнята. Трябва ти една крайна страница надеждно укрепена към плота и стената за която да хванеш вратата.Зарязването долу за цокъла си го остави както си решил/цокъла ще ти е спънката отпред.На съседният шкаф страницата до пералнята трябва де се покрива от вратичката само 1/2.Върху останалата 1/2 ще легне вратата на пералнята.
От провисване се предпазваш с шнапер http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/94 примерно.Монтажа на вратата в последствие може и да стане, но в идеалния случай ще имаш 4см видима страница, а планката на пантата е към 7 см т.е. не виждаш задния винт който е по-важен в случая. Може би с панта с клик система но нямам пред мен и не мога да си го преставя в момента.А в крайна сметка зависи и от дизайна на пералнята. Мисли.А може и с клавирна панта а не с изхвърляща.
Долните шкафове няма нужда да се хващат за стената. Достатъчно са тежки сами по сабе си, да не говоорим като се напълнят.
plamen_milan - напреднал
Първата ми мисъл за този шкаф беше такава,да сложа само страница.Но си мисля,че ще ми е по трудно монтирането.Още го обмислям,но може да те послушам.Щом планката е 7 см няма шнас да го имам това разстояние от началото на страницата до пералнята.Това решение ще го взема след
като вкарам пералнята.Ще поръчам да ми разпробият за панти,пък ако се наложи ще прежаля наличието на 4 дупки и ще сложа споменатите клавирни панти.Благодаря за насоките.Много са ми полезни :)
plamen_milan - напреднал
Ето няколко снимки от това което сътворих до момента.Най-голямата ми грешка е,че забравих да дам размерите на едната вратичка.Не е фатално,защото ще поръчвам от същият материал но чак есента.Що се отнася до разкрояването и кантирането,грешките са 2.Не са ми кантирали една плоскост която се пада под плота.Челото на едното ми чекмедже е объркано.В смисъл ивиците на декора са хоризонтални.Е и него ще го поръчам заедно с вратичката.Единият гръб беше объркан но не е проблем,беше по-голям.Като цяло не съм много доволен от плоскостите.Имаше доста надрани.Също има на места някакви следи около канта.Явно при рязането или не знам...
Сега явно тази плоскост под плота трябва сам да си я кантирам,но ще видя с лепило ли ще стане или ютия.

Прикачен файл

IMAG0218.jpg

Прикачен файл

IMAG0217.jpg

Прикачен файл

IMAG0216.jpg

Прикачен файл

IMAG0215.jpg

Прикачен файл

IMAG0214.jpg

Тема "предстой ми направата на кухненско" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: