Мечтата на всяка домакиня
kozl - майстор
ср ное 27, 2024 9:20 pmstochod написа:
ср ное 27, 2024 8:27 pmresistbody написа:
Не включва нагревателя защото не ти отчита поток на водата(нагревателя е проточен най-вероятно) Или е някакъв датчик с перка или е тахо на мотора на помпата...
Благодаря за съвета. Нагревателят е от този модел:
Изображение

Такъв датчик мисля че нямам
Този тахогенератор на мотора на циркулационната помпа ли да го търся

За прекъснати кабели на вратата проверих, но ще проверя пак по-сериозно.
Дали миялната завършва програмата докрай не знам, нямах търпение да я чакам.
С релето от платката и датчика за температура да не се ли занимавам? Защото ги разглобих и ги взех да ги меря с мултицет, който не е при мен в момента....
Веднага след нагревателя имам едно нещо като датчик - кръгло, с гумена мембрана вътре, водата като я натисне, тя натиска нещо като прекъсвач.... но това не знам как ще се развали, разглобих го и го почистих, без ефект.
Докато се зенимавах с нашата миялна AEG срещнах, че някои части са и за модел на Зануси.
Нагревателят от снимката е същият.
Пресостат (датчик за ниво)
На АЕГ-то също е така. Ако няма минимално водно ниво пресостата не свързва веригата към нагревателя. Но ако е повреден пресостата се очаква да не изпълнява програмата.
Разгледай тази тема дали ще разпознаеш подобни части. Пък и все ще ти е в полза да научиш нещо за съдомиялните.

Предполагам, че платката с релето не е галванично разделена от мрежовото напрежение, т.е. на нея има ОПАСНО напрежение!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 28, 2024 7:16 amТрифон П.Трифонов написа:
..
Направиха календари. Дори и на тевелизора имаше предаване за процеса на календализирането.
С еконта ще ти дойде златен. Ей ги на интернета, без туй многобайтите са платени...
Ако държиш и има останали бройки, в събота ще взема един!
Други желаещи?
Нали идеята е да се продадат, колко да ми е златен. Инак, нямам тивилизор... Процесът ми е интересен, изтървала съм
vlax - майстор
чет ное 28, 2024 11:15 amn_a написа:
...Процесът ми е интересен, изтървала съм
Не си изтървала Кака.
Трифун ще пусне един клип как се съблича и готово.
Той умее да прави клипове и да ги пуска тука.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 28, 2024 12:52 pmvlax написа:
... ги пуска тука.
Kaka ти :

Здравейте. Проблемът с моята миялна е решен - оказа се релето на платката. Как стигнах до него? Просто го изолирах, т.е. Направих мостче на двете му крачета, пробвах нагревателя на сухо - нагрява прекрасно. Сега просто ще поръчам релето и ще го сменя. Благодаря на всички за помощта, а на хейтърите желая здраве :)
hidrazin - майстор
вт дек 03, 2024 3:12 pmstochod написа:
Просто го изолирах, т.е. Направих мостче на двете му крачета, пробвах нагревателя на сухо - нагрява прекрасно.
Така само си установил че нагревателя е здрав но не и че релето е дефектно.
Ами ако релето е здраво а не му се подава команда/напрежение за да включи какво правим? :)
:partyman:
Застрелва форума с ЦК ключе на управляващата, изведено са автентичен стар шнур.
Не мога да намеря снимка на онези черните, тип патрон, копчето на които се натиска с палец.
Ще помогнеш ли, Хидра?!
вт дек 03, 2024 6:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Застрелва форума с ЦК ключе на управляващата, изведено са автентичен стар шнур.
Не мога да намеря снимка на онези черните, тип патрон, копчето на които се натиска с палец.
Ще помогнеш ли, Хидра?!
Това е идея, не бях се замислил... :)
Утре мога да пробвам релето на акумулатора на колата, ако не ме мързи... въпреки че вече поръчах две релета от Алито.
Иначе миялната си работи, двете помпи работят, предполагам че елементите по платката си работят.... Кондензаторите не са надути, бих ги сменил, но са Рубикон :)
hidrazin - майстор
вт дек 03, 2024 6:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще помогнеш ли, Хидра?!
Афкорсе... Мързелив ключ. :-D

Прикачен файл:
Мързелив ключ.jpg
Мързелив ключ.jpg (105.16 KиБ) Видяна 903 пъти

:partyman:
вт дек 03, 2024 8:09 pmhidrazin написа:
...:partyman:
Зануси- винтидж.
Ей това ми убягваше- мързелив/калпазански.

Тема "Съдомиялна Zanussi ZDTS105 - не загрява водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: