ср ное 27, 2024 9:20 pmstochod написа:Докато се зенимавах с нашата миялна AEG срещнах, че някои части са и за модел на Зануси.ср ное 27, 2024 8:27 pmresistbody написа: Не включва нагревателя защото не ти отчита поток на водата(нагревателя е проточен най-вероятно) Или е някакъв датчик с перка или е тахо на мотора на помпата...Благодаря за съвета. Нагревателят е от този модел:
Такъв датчик мисля че нямам
Този тахогенератор на мотора на циркулационната помпа ли да го търся
За прекъснати кабели на вратата проверих, но ще проверя пак по-сериозно.
Дали миялната завършва програмата докрай не знам, нямах търпение да я чакам.
С релето от платката и датчика за температура да не се ли занимавам? Защото ги разглобих и ги взех да ги меря с мултицет, който не е при мен в момента....
Веднага след нагревателя имам едно нещо като датчик - кръгло, с гумена мембрана вътре, водата като я натисне, тя натиска нещо като прекъсвач.... но това не знам как ще се развали, разглобих го и го почистих, без ефект.
Нагревателят от снимката е същият.
Пресостат (датчик за ниво)
На АЕГ-то също е така. Ако няма минимално водно ниво пресостата не свързва веригата към нагревателя. Но ако е повреден пресостата се очаква да не изпълнява програмата.
Разгледай тази тема дали ще разпознаеш подобни части. Пък и все ще ти е в полза да научиш нещо за съдомиялните.
Предполагам, че платката с релето не е галванично разделена от мрежовото напрежение, т.е. на нея има ОПАСНО напрежение!!!