• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
Ами, намали малко ширината на прозореца. Рамката му да започва там където свършва шкафа.
Изобщо не е твой проблем да пресмяташ мисля. Викаш дограмаджиите да вземат размери, казваш прозорец - тук, да се отваря - така и те ще се оправят.
Е, ако ти даваш размера и после сами си го монтирате, кажи, да поумуваме още малко.
Fortune - специалист
Master_Kenobi написа:
За плъзгащия прозорец нищо не знам и не знам някой да ги произвежда.
Fortune написа:
... дали няма да мога да сметна колко разстояние ще ми трябва за да се отваря прозореца навътре без да му пречат шкафовете, те ще са с дълбочина 35 см.
Аз не разбирам какво те притеснява? Шкафовете на стената не пречат. Крилото на прозореца не излиза извън габарита на рамката му. Може да пречи евентуално долния шкаф, ако е по-висок, или предмети поставени върху него...
Или аз нещо не те разбирам?! :?
Аз съм блондинка и моля за извинение ама ми светна. В момента прозореца се отваря от най вътрешния ъгъл навън и ако се отваря пак оттам но навътре няма да може да се отвори, защото ще се опре на срещуположните шкафове, но ако се отваря от другата страна ще трябва да има разстояние 70 см за да се отвори напълно, иначе ще трябва стопер, а няма да е удачно на и без това малкия плот да има стърчащо нещо. Незнам сега ще се оптима да изтворя едно чертежче.
Fortune - специалист
Това е.

Прикачен файл

2 вариант.JPG
2 вариант.JPG (2.57 KиБ) Видяна 6226 пъти

Прикачен файл

1 вариант.JPG
1 вариант.JPG (3.1 KиБ) Видяна 6226 пъти
Последна промяна от Fortune на вт яну 27, 2009 5:13 pm, променено общо 1 път.
tassel - специалист
Може да го разделиш на две и да се отваря само горната половина. Така няма да ти пречат разни предмети по плота. Може да му сложиш и "ножица" за ограничител. Пак ще върши работа за проветряване. Може да го направиш и две отваряеми крила по 35см, ако ти върши работа.
Fortune - специалист
tassel написа:
Може да го разделиш на две и да се отваря само горната половина. Така няма да ти пречат разни предмети по плота. Може да му сложиш и "ножица" за ограничител. Пак ще върши работа за проветряване.
Точно горе са шкафовете, какво имаш предвид под ограничител ножица?
Fortune - специалист
Master_Kenobi написа:
Ами, намали малко ширината на прозореца. Рамката му да започва там където свършва шкафа.
Изобщо не е твой проблем да пресмяташ мисля. Викаш дограмаджиите да вземат размери, казваш прозорец - тук, да се отваря - така и те ще се оправят.
Е, ако ти даваш размера и после сами си го монтирате, кажи, да поумуваме още малко.
Дам, това може но преди да ги викам, пак ще трябва да преценя колко трябва да го намаля, че да не се окажа с 25 - 30 сантиметрово прозорче и да трябва да ги връщам:). Веднъж така върнах двама майстори пишман шпакловчици, като им видях работата и те поискаха да им платя пътя до Шумен, щото видиш ли заради мен влезли в разход :))))))))))
Master_Kenobi - V.I.P.
Fortune написа:
Това е.
Ами супер! Не те ли устройва така? :) Дори и във втория вариант става. Случайно имам пред мен един прозорец широк 77 см. и попремерих грубо... Виж какво се получава:
1. Вариант на чертежа - за да се отваря прозореца на около 60 градуса, трябва шкафа да е на около 50-55 см от стената (нали е 35 см дълбок)
2. Вариант - за да се разминава крилото със шкафа, шкафа трябва да е на 50-55 см от стената.
Тоест и двата варианта са равностойни според мен, но по-приличен за мен е първият. Нищо, че няма да се отваря докрай крилото.

Въпросът е дали ще се прежалиш шкафът ти да е малко по-къс. Заслужава си според мен.
tassel - специалист
Втория вариант на мен по ми харесва. Ако скъсиш шкафа или крилото, или и двете, може и да стане.
Fortune - специалист
Master_Kenobi написа:
Fortune написа:
Това е.
Ами супер! Не те ли устройва така? :) Дори и във втория вариант става. Случайно имам пред мен един прозорец широк 77 см. и попремерих грубо... Виж какво се получава:
1. Вариант на чертежа - за да се отваря прозореца на около 60 градуса, трябва шкафа да е на около 50-55 см от стената (нали е 35 см дълбок)
2. Вариант - за да се разминава крилото със шкафа, шкафа трябва да е на 50-55 см от стената.
Тоест и двата варианта са равностойни според мен, но по-приличен за мен е първият. Нищо, че няма да се отваря докрай крилото.

Въпросът е дали ще се прежалиш шкафът ти да е малко по-къс. Заслужава си според мен.
В момента това е положението, стената с прозореца е 215, перпендикулярната е 200, прозореца е 70 с касата, а разстоянието, което съм оставила е пред прозореца е 40. Като се прибера ще измеря, по принцип прозорец 55 май не е много малък май, светъл отвор като махнем профила и касата колко ли ще остане, но все ще трябва да намаля и от шкафа срещу него.

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (13.53 KиБ) Видяна 5841 пъти
Fortune - специалист
tassel написа:
Втория вариант на мен по ми харесва. Ако скъсиш шкафа или крилото, или и двете, може и да стане.
И на мен втория ми се струва по-добър. При първия прозореца ще е открехнат срещу стената и шкафчетата и няма да е много ефективно.

А най-добре ми се струва да преместя прозореца, така ще мога да удължа едните шкафчета, за да компенсирам намаляването на другите и светлината ще е по добре. Но е много брутално, трябва да се разбива стена и да се доизижда и да се измазва, отвън и отвътре, изобщо ще отнеме време, а е и студено.

Така че, ако все пак някой разбере за отваряне навън ПВЦ или алуминиева дограма ще е по-добре.

Прикачен файл

123a.JPG
123a.JPG (10.2 KиБ) Видяна 5837 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Кухня Зебрано" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: