• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
chapara - майстор
вт сеп 24, 2024 12:34 pmMamaMy написа:
Чапи, не винаги спецовете са прави. При наличие на прагове и евентуално наводнение каквото се случи съвсем на скоро заради режима на водата, щетите са ограничени до нивото на праговете само в коридора. Водата е дошла при забравен отворен кран. Сифона на мивката в банята не е смогнал и тя е преляла. Дошло е ред на подовия сифон. И той не е смогнал, та накрая през прага в коридора. Заварих езеро при отваряне на входната врата. Още няколко часа и щеше да прелее единия праг. Резултата е 32м3 вода за 4-5 дни. Всички останали помещения са абсолютно сухи.
Не влезна в ситуацията.
Кухнята е по висока и ще си остане такава, с наклон към коридора. Лошо ще е ако има праг на входната врата, плътен! Там пък за това се слагат четки да не духа, но и водата да преминава. Кухнята разбирам че ще е с плочки, така че...
При теб така, а при мрн комшията от долния етаж инвалидизира. Как се движи количка с прагове 4см.?. На селото комшийка 120кила, на количка, плъзгаща врата в рамка, 6см. в банята с тоалетна. Рязане!
Така че никой не остава млад. Що вани съм изкормил по същата причина. Да не ти идва на глава, наводнението при застраховка е бегъл проблем!
Иванич - напреднал
Нивото съм го свалил до панела , всичката стара замаза е изкъртена,
Мисля че ще е по-добре, прехода кухня/коридор да го направя като праг, няма да скосявам към коридора,

И по-нататъка като правя коридора , почвам от нивото на кухнята, то ще е водещо.
Измерих и другите стаи , навсякъде денивелация от 1,5 /2 см, и чудно досега не ми са правили впечатление ..
наистина доста се забавих, но си има причини..
Поздрави на всички,
Последна промяна от Иванич на ср сеп 25, 2024 7:35 am, променено общо 2 пъти.
Иванич - напреднал
Гледам някой правят земно влажна замазка, други мокра и гъстичка,
И тъй за мойта кухничка какво ще посъветвате колеги,

А на основата/панела ще ударя един рядък шприц от цимент+теракол+пясък малко , такъв рядък шприц , некви съвети ще има ли
Поздрави на всички..
Иванич - напреднал
вт сеп 24, 2024 9:27 pmИванич написа:

А на основата/панела ще ударя един рядък шприц от цимент+теракол+пясък малко ,
обаче гледам някой правят шпирца само от теракол, хм..
chapara - майстор
Все е тая. Важното е да е току сложен и веднага замазката отгоре!
Иванич - напреднал
съб сеп 28, 2024 7:24 pmchapara написа:
Важното е да е току сложен и веднага замазката отгоре!
Прав си, така ще направя. мн правилно е .
една кофа шприц от теракола на Боро С2ТЕ, ще сложа, той е доста силен, ще върши добра лепкава работа,
два канчока, плисвам на бетона, и с малата разтилам,
и веднага 2 кофи земно влажна смес разстилам
после байМастар ще пердаши отгоре..
Поздрави на всички,
chapara - майстор
Успех.

П.С.Аз лично бих помислил още веднъж по въпроса с леко наклонената кухня. Кой ти гледа хиризонтал, важно е да е право. Човек свиква, а и разликата е пренебрежимо малка, като оставиш зъбче за последващите плочки лепени в коридора по метод ,,плочка в/у плочка"😉
Иванич - напреднал
Здравейте,
замазката вече е готова, средната дебелина е 6см,
За пропорциите на разтвора ще кажа веднага:

1 торба пясък 25 кг

Цимент тип 32,5 N сложих 6,6 кг /пълня кофата и меря с кантарче,
Кофата тежи 400гр,
И на кантарчето ми показва 7 кг общо /цимент + кофа/
Цимента можеше да бъде и тип 12,5 N, но не намерих такъв,
Но за мойта кухничка става,

Следващия път ако правя замазка, с цимент тип 32,5 N, цимента ще го намаля с 500 гр
И ще бъде цимент 6,1 кг и кофата 400 гр, И общо да стане 6,5 кг, като меря с кантарчето

Ако намеря цимент тип 12,5 N, дозата няма да я променям,
Сега е малко силничка дозата , но е доста добре,

Колкото е по висок типа, толкова е по-силен цимента,
Ако цимента е тип 42,5 N мисля че трябва да се сложи 4,5 кг цимент, при тия пропорции които цитирам,

Но обезателно цимента трябва да е нормално съхнещ,
Такъв цимент е със индекс "N", "Normal"
Индекс "R" , "Raner" означава бързо съхнещ цимент,
Има и цимент тип 50, но той е за други работи,

Въобще сега има много възможности, и трябва да се знае кой материал за какво се ползва,
Четене му е майката, И който е строителен отличник, и баш майстор може да му стане,

Вода 4,6литра, кофата е 400гр. общо 5 кг ми показва на кантарчето,
Замазката се получи доста гъста, но не ѝ земно влажна,
Ако исках земно влажна трябваше да намаля водата с около 1 литър може би,

Бъркам с перфоратара на висока скорост, 3-та или 4-та
Иначе върти тегаво и е въпрос на време да изгори,

Ползвах две кофи за измерване, една за цимента, другата за водата,
Разтвора го бърках с перфоратора Райдер 1500W, слагам го на 3-та скорост, даже и 4-та,
На 6-та скорост пробвах, ама материала го изхвърли от кофата,

Ползвам бъркалка на SDS, от ония дето нарязват разтвора,
Другите дето са от арматурна тел, не ми вършат работа,
Те стават за боя и различни гъсти смеси, дето ги продават на кофа, като течна гума, хидрофобни замазки и прочее,

Замазката я бъркам в голям гумен кош фи-47 см, След всяка доза измивам бъркалката в 8-литрова кофа от сирене, от ония квадратните, идеални са, ако не я измия после стават бучки, не е приятно,

Пускам Райдера на 1-ва скорост да върти и за секунди измива бъркалката и то без да се разпличква водата,
По рано ползвах обикновенна кофа, но те са цилиндрични и водата се завихря , и след 10 сек. всичката вода е изхвърлена от кофата, по мене, и по пода и ставам с мокри кални гащи,
Обаче тия 8-литрови кофи от сирене са отлични за миене на бъркалка

За претегляна на пропорциите ползвах едно от ония старите кантарчето останало от дядото, дето е със пружина вътре,
Електронното кантарче не можах да го използам, Щото докато покаже цифрите и веднага дисплея угасва,
Но със онова старо вярно кантарче, стана бързо и без нерви,
мн е важно да се спазват пропорциите,

Вече 6 дни я пръскам с водица и утре мисля за последно да я напръскам,
Засега замазката е добре, извадих водачите, чеповете по замазката ги позачистих, изметох с голямата метла, Каналите на водачите мисля да позамажа леко, и засега е това,

Колко вода отива за пръскане на на мойта 8 кв кухничка:
3 бутилки от минерална вода по 1,5 л за първите 4 дни, после водата намалявам, на 1,5 л на ден,
Приготвих две парчета найлон дебел, и покривам замазката, стана задушно като в парник, ама това е.
Прозорците са облепени с тъмен найлон, да не пече слънчо в кухнята, и са затворени,

Сега един въпрос имам към баш майсторята ,
Колко време още да я мокря замазката и кога да нареждам терекота,

Поздрави на всички и успех в майсторенето, ще успеете дерзайте!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет окт 11, 2024 3:18 pmИванич написа:
...
Колко време още да я мокря замазката и кога да нареждам терекота,
На другия ден можеш да лепиш плочки
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7