Мечтата на всяка домакиня
Time2Burn - специалист
Печката е чисто нова на индезит, комбинирана е, тоест има фурна, два котлона на ток и два котлона на газ.
Значи жената като готви на газовите котлони и всички тенджери и тигани отдолу стават черни, Ама много черни, чак сажди хващат. Това цапа навсякъде, дъската за хляба, хладилника... От какво се получава това чернене на съдовете. Аз си го обяснявам с неправилно горене. Мисля че газовите дюзи имат някаква настройка, и по някакъв начин се коригира горенето. Ако някой знае как става, ще се оправи ли това или да я продавам? Има ли нужда от майстор?
Ако темата има по - подходящо място - преместете я. Благодаря!
solo5 - майстор
аз си мисля, че е от самата газ
или смени фирмата или мястото където ти я пълнят ( ако не я взимаш готова напълнена)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Поогледай пустата печка, трябва да има някаква регулация на въздуха. По принцип, добре регулираната печка, щом почне да почерня дъната, е време за смяна на бутилката. Не споменаваш мза каква газ става дума. но щом почерня, то явно недобро горене и винаги се регулира от кислорода/въздуха.
И още нещо ама тайно и на уше. Не се сервира и не се прибира съдината в която е готвено. Прехвърля се в друг съд и така.
Time2Burn - специалист
И печката и бутилката са чистак нови. Преди това ползвах туристически котлон, който грам не почерняше. Не знам дали да не я отварям да я майсторя нещо. Бутилката я сменям за пълна на Топливо. Не мисля че проблема е в газта. Ма има ли си попринцип някакви настройки. На документите пише че е пригодена да работи на Метан. Май има разлика между пропан бутан и метан, и ще мога ли сам да се справя или да им звъня в сервиза? Поне има гаранция. Там пише че трябва да се свърже от специалист, ама колко му е на маркуча една скоба да се сложи. Не знаех че ще ми прави такива бели.
solo5 - майстор
аз "Топливо" не ги уважавам много
в Бургас има една фирма "Газко"
звъня им и носят бутилката до вратата, давам им старата и плащам газта
KIBRIT - специалист
Time2Burn написа:
На документите пише че е пригодена да работи на Метан. Май има разлика между пропан бутан и метан, и ще мога ли сам да се справя или да им звъня в сервиза? Поне има гаранция. Там пише че трябва да се свърже от специалист, ама колко му е на маркуча една скоба да се сложи. Не знаех че ще ми прави такива бели.
Точно това е проблема.Печката се продава с два вида дюзи,които се различават.Отделно отзад са два вида щуцера/така ли се наричаха?/-и те са различни.
Не е трябвало да пестиш от специалист,защото Първо-става въпрос за газ,и Второ-внимателно прочети,че гаранцията на уреда,отпада,ако не е свързана от такъв. :?
БАШ МАЙСТОР - специалист
почернява когато пламъка е жълт,трябва да има едни клапички за реглаж на кислорода ,отдолу! ако и при син ти почернява...........пробвай с друга газ или бутилка
solo5 - майстор
аз съм с един газов котлон, който е свързан към газовата бутилка
никакъв специалист не се е мяркал у нас и пак си работи :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ма чакай бе Пиле, метан и пропан бутан са Коренно различни работи! С таковата ти мислене, да черпиш, че още не си летял. Аман от
Не е баш същото, ама се едно на дизелката да налея бензин.
asinka - специалист
Spam-time :)
Ако някой е любопитен какво става с бензинова кола, заредена с нафта, да пита :lol: :lol: :lol:
Изкара 20 км ....

Тема "Проблем с печка на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: