Мечтата на всяка домакиня
iliana - специалист
някой би ли ми дал съвет
имам стара къща,която искам да постегна
стените са керпич. мога ли да монтирам в тях кухненски шкафове и плотове. дали ще държи? мивката е направо зидана и около нея има плочки. има ли вариант в който да не къртя плочките, да монтирам плотовете направо отгоре и да сложа кухн.мивка (корито) направо върху старата.
Тани - модератор
Ами за шкафовете за най-сигурно можеш да ги захванеш с шпилка , която преминава през стената и от другата страна има по-голяма шайба или планка. За мивката и плотовете е възможно , но малко вероятно да съвпаднат размерите, пък и да съвпаднат , ще трябва да изкъртиш дъното заради сифонЯ! Та моето виждане е -стената -ДА зиданата мивка - НЕ
iliana - специалист
значи без къртене няма да мине. да изкъртя мивката, а да остава плочките. нямам идея как точно да стане но не мога ли да затворя отгоре мивката с плот а да я направя на друго място.
Тани - модератор
Всъщност забравих да попитам , готова кухня ли ще купуваш или ще поръчваш по твои размери? Ако ще поръчваш всичко е възможно. Но ако е готова - яко къртене!
Emerald - модератор
Да не къртиш плочките е напълно възможно, но аз нещо хич не си представям как си представяш да затвориш старото корито с плот и да слагаш ново на друго място. :shock: Илияна, стягай се, викай двама мъже да ти го махнат това корито и стягай къщата "на чисто" без грозни истории! :? Ако искаш ще ти дам евтин трик да "маскираш" старите плочки докато събереш средства и сили за нови.
iliana - специалист
мислех да ми нарежат размерите -и да си го правим сами
само идеи имам в главата, как точно ще стане не ми е много ясно :?
не ми се иска да къртим, защото пролетта сменихме дограмата, а покрай нея окачени тавани, тапети без да помисля за това че мивката трябва да се кърти. притеснява ме не само мръсотията, а и това дали няма да има по-лоши последствия -къщата не е нова
а за трикове за плочките приемам съвети всякакви :)
благодаря
Тани - модератор
Последствия от къртене на мивка за къщата със сигурност няма да има, а за прахоляка има решения

Прикачен файл

opakovka.jpg
opakovka.jpg (49.25 KиБ) Видяна 8761 пъти
iliana - специалист
да допълня също, че мивака е с широчина 55 см. доколкото знам стндартната широчина на плоскостите е 60, тка, че за това не би трябвало да има проблем
или греша???
iliana - специалист
благодаря за съветите
напролет ще запретвам ръкави и ще къртя
това ще е по-добрия вариант

Тема "кухн.обзавеждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: