Мечтата на всяка домакиня
unicata - специалист
Здравейте, усвоявам тераса вкъщи и ме интересува кой е най-лекия начин за бутането на стената, защото цял час се борих с един къртач и почти нищо не съм направил, а при това темпо ще са ми нужни няколко дена къртене, да не говорим че ръцете ме болят а и комшийте ще направят скандал ако това трае повече от ден-два.

Интересува ме също така, тъй като съм в панелка, мога ли да бутна цялата стена или само част от нея, отгоре има трегер за който знам със сигурност че няма да се пипа, но ме интересува дали има колони или нещо в стените за да знам до къде да руша.
EmoZ - специалист
Смени къртача, тоя, който ползваш или не е за тая работа или е 'пръчка'.

Или най-добре 'земи една 'вария' и действай, но пак ще те болят ръцете :), от тва нема мърдание.

Успех.

п.п. И това е стената на кухнята - познх нали!?!? Пич, 'ше ти преместят некъде си темата ти - не е за тук :)!
torbalan - Дървен философ
аз също съм с малък къртач и го ползвам само за дреболии...

когато трябваше да къртя много - извиках едни момчета, дето свършиха работата...

не платих ужасно много, а останах доволен - стана бързо и не си потроших ръцете...

дали може да бутнеш целия панел зависи от конструкцията...

моя съвет е да буташ минимално - само това, което е под прозореца...

така, ако някога общината реши да те глобява, ще можеш да се пазариш за минимална глоба, защото минимално си нарушил конструкцията на блока...
shadowman - майстор
Уникат, здрасти.
unicata - специалист
shadowman написа:
Уникат, здрасти.

Oooo Ванка, как си :)
LZ - специалист
Ако искаш ти да си я буташ, по-добре си вземи един сериозен къртач под наем за един ден (40-50 лв.) и я буташ. Лошото в случая е, че трябва да оставиш около 300 кинта депозит, ама нали на другия ден си ги взимаш.
Според мен е най-добре да си викнеш някой да изкърти и на по малко важно, да изнесе буклука, това е голЕмото дърво при тази дейност. В зависимост от това колко ще кртиш, ще ти излезе 2-4 пъти цената на наема на къртача, но ще стане за един ден и няма да го правиш ти.

п.п. Това за колоните и на мен ми е интересно, че и аз съм им вдигнал мерника, поне на половината от тях. Добре е да се изкаже някой запознат по въпроса.
shadowman - майстор
Даваме акъли на хората.
Армагедон - специалист
Цената на къртенето на подпроцоречният панел или "пилотка" както го наричат някои беше около 120 лева ( без изхвърлянето на боклука ), говоря за Пловдив :o
ArturDent - Почти Безобиден
От опит:
Най-лесно ще отделиш панела от конструкцията в мястото на снадките.

Но както писаха колеги - наеми хора с техника и шерпи.
Запаси се с стари чували (от тия за захар), на мен ми трябваха 30-40.

Пазари изнасянето - това е големия труд, другото - ще дойдат с къртачите и за час, час и половина ще съборят.
solo5 - майстор
с малък къртач бутането става за 4-5 часа
с някой мощен ще я бутнеш за 20-30 минути
Последна промяна от solo5 на ср дек 16, 2009 10:42 pm, променено общо 1 път.

Тема "Дайте съвет как да си бутна стената." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: