Мечтата на всяка домакиня
plamen_milan - напреднал
Здравейте майстори!
Предстой ми направата на кухненски шкафове,като в момента съм на етап изчистване на размерите.Шкафовете ще се състоя от долен ред на които ще има мивка,1 шкаф в които ще е пералнята.За него в момента се двоумя дали да не го направя на 2 части,като едната част
ще е шкафа за пералнята в единият край.Той ще е без крачета.И един по-голям,които трябва да е трикрилен но се чудя как да си извадя размерите за вратичките и какви панти да взема.Вратичките ще са 2 мм кант.Горният ред ще е 4рикрилен шкаф като там чуденето идва пак с размерите на вратичките ако го направя на един цял шкаф.Размерът на габарита е 210см.
Вратичките няма да са с равни ширини,а ще се водя от долните шкафове за да има симетрия.
За гърба на горните шкафове пак ли се използва фазер?
Надявам се някой да обърне внимание и на моята тема :)
SoWhat - специалист
В този раздел има няколко обширни теми, които ще отговорят точно на въпросите ти.
plamen_milan - напреднал
Изчел съм ги,поне някой от тях.Както и съм виждал доста компетентни ваши отговори.
Но мисля,че темата ми няма да е излишна,защото целта ми е да има още една кухня със снимков материал стъпка по стъпка.Поне на мен ми се изясниха доста неизвестни от този безценен сайт.
Също ще има и други въпросителни,и няма да са ми излишни други мнения.Темата мисля да е завърша в началото на есента като се надявам тогава цялата ми кухня да е завършена.
Поздрави!
-Тони- - специалист
Ще ми е интересно как ще вкараш пералня в половин кухненски шкаф без крачета.... и 210см. горен шкаф ще е добре да се види как се монтира....
Иначе размера на вратичките се взима лесно - размера на шкафа, делено на броя на вратичките, минус 7мм. - (размер на пдч-то) + 2мм. кантове.
Успех ще следя темата с интерес
SoWhat - специалист
Начертай на Ексел или Уорд, примерни кутии с размери, за да се ориентират следящите темата каква Ви е идеята.
Цял шкаф за горе/до колкото разбрах/ е малко налудничава идея.
Примерно на шкаф с две вратички, махам общо 6 мм. от размера на вратичките/заедно с канта/ спрямо ширината на шкафа.
Успех.
plamen_milan - напреднал
Ще се опитам да начертая това,което за сега е само план,ако се борави лесно с тези програми.
Бях решил преди да опитан няколко програми за проектиране,но ми се видяха трудоемки и беше безсмислено да си губя времето в заучаване.Пералнята за сега не я считам за проблем.Защо според вас не е приемливо горният шкаф да е цял.Ако не е цял идва другата крайност трябва да е разделен на 3 части,защото искам да ми е един по-голям общ шкаф.Е ако наистина е толкова налудничаво не бих се замисли да си го разделя на 3.Тогава въпросителните около пантите ми отпадат.
Е сега ще видя дали ще се справя с начертаването :)
dpp - специалист
Хвани се начертай си ШКШ-то. Аз така направих. Внимателно подчертай сглобката, външно - вътрешно / за страници и дъна/. Изчисли си размерите , като предварително си решил горното/ внимавай с тея 18 мм ПДЧ/ и си опиши всеки елемент на всяко ШКШ. Отиваш във фирма , харесваш си ПДЧ, цвят и прочие и поръчваш да ти го нарежат и кантират. Аз лично съм доволен от Роси. Режат бързо, ПДЧ-тата им са на Орма - турски и за парите си са супер. От Салекс бегай! За зравей - здрасти искат 2-3 лв! Моткаха ме 3 седмици с вратичките...Моят съвет е първо да си направиш шкафовете, след като всичко е готово поръчай си / пак в Роси/ фазера - също го режат и после с такер с пирони действаш. Вземи си ъглови планки които хващаш през фазера и после за тях самия шкаф към стената! Вратите остави за последно. След като си сглобил шкафа. Зимаш размер - минус 3мм обща хлабина на отвор. Панти взех на Блум , но може и с по -евтин вариант да минеш, срещу Блум магазина в комлука има на Модекс едно представителство, имат панти на Данко - без пари са и не са лоши! Иначе Блум с блумоушън не е скъп вариант също! ВНИМАВАЙ С ДАВАНЕТО НА РАЗМЕРИ ЗА КРОЕЖ И РЯЗАНЕ . В Роси искат размера само на плоскостта/ детайла, после си прибавяш канта, та имай го в предвид.
plamen_milan - напреднал
Декорите съм ги избрал отдавна.Сега се мъча с чертането на компютъра.
Най-лесно ми беше са Paint,просто да покажа каква ми е идеята и да добавя размерите но
сайта не приема такъв формат.На компютъра имам wordpad,тя явно е за документи.Снощи изтеглих една програма TwistedBrush Open Studio дано с нея стане е и ако аз се справя с нея де.Не съм навътре с тия работи.Ако не се справя ще гледам да тегля програмите,които ме е посъветвал колегата по-нагоре.Аз от също не искам да взимам плоскостите от Салекс.За сега съм се спрял на Ламината.Много бяха учтиви хората и ми отговориха на всички въпроси.Е естествено забравих да ги попитам размерите дали ги искат с кант или без кант,но това ще се уточни.Първо искам да ми се изясни конструкцията.
plamen_milan - напреднал
Е начертах шкафа за пералнята с wordpad,но файла се оказа прекалено голям и не мога да го кача.Явно тези програми ще ми са зор.
plamen_milan - напреднал
:-D
Последна промяна от plamen_milan на пон май 21, 2012 11:41 pm, променено общо 1 път.

Тема "предстой ми направата на кухненско" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: