• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Мечтата на всяка домакиня
EDI - майстор
Купих си и днес ми докараха ТАЙТБОНД III,.Отдавна се каня да си купя и да пробвам лепилата им, та по повод дъските си взех 1 литър, хем има 15% отстъпка до днес включително.Тези дни може да слепя едни заготовки, дето съм изрязал.Тънки са - 18 мм, ама такъв материал ми се намира, по-дебел няма.Та, покрай този експеримент :lol: ми дойде една друга идея :rock: за сходен вид изделие, ама като го направя, тогава ще споделя и ще пусна снимки евентуално.А също така ми дойде идея как да имам щрайхмус без да си купувам или правя щрайхмус :lol: , ама и за това по-късно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-))) Е, похвали се :-) Успехи!
lov - майстор
Credo написа:
lov написа:
Ей ще ме накарате да се запаля и аз по тези дъски. Днеска се вгледах в едни изрезки дето ги ползвам за разпалки. Готови рендосани и окрайчени на размер само лепене трябва. :lol:
Една дъска в повече никога не е излишна, пък и за подарък става.
Аиде като я стакмиш пращай снимки да видим и ние.

И аз мъдря една дъска, драскам чернови на sketchup, че ми се ще нещо оригинално и фешън да излезе, само дето още нищо което да ме зарадва не се е родило. :? :rolleyes:
За срам на майсторите във форума сина взе че ни изпревари. Кат се има на впредвид, че никога не е работил с дърво, а и няма никакви машини освен едно руско комбинирано циркуляче с абрих. Трупчетата не са разминати защото е има проблеми със стягите а и всичко е било колкото за пробата. Стегнал ги е както са така в пакет с чембер за опаковане. После само е окрайчено и шлайфано. Снимката е както е в суров вид.
Но по важното е че материал има и става и щом начинаещия се справя значи не е толкова голяма философия.

Прикачен файл

P1010906.JPG
EDI - майстор
Какво дърво използва.За срам и аз нищо не съм направил, с друго се занимавам, та затова.
lov - майстор
Това са отпадъчни парчета от производство. Основно са бук но има и дъбови. Ползвам ги за разпалки на камината :) Но явно ще започне сортиране защото има с най различно сечение и трябва да ми се развинти воображението и най вече да ми остане свободно време да си поиграя и аз. Да я тестваме по празниците пък ще видим. :lol:
Credo - напреднал
Екстра е дъсчицата харесва ми, доста добра шарка е станала, сега трябва да се напои с мазничко че този вид дъски пият влага яко.

Също добра практика за едн грейн дъските е да се вдигат на гумени крачета. Аз ползвах в началото скъпи големи гумени крачета за мебели. В последствие обаче по често ползвам малки гумени крачета, по 50 ст бройката, вършат добра работа.
radius - майстор
Спешен въпрос- утре се налага да ползвам чисто новата бамбукова дъска.http://veto.bg/sites/default/files/629044.jpg

Няма време за специални масла. От домакинските имам:
1.Олио.
2. Върджин зехтин.
3. Ленено масло.
4. Орехово масло.
С какво да я мина или да я ползвам без нищо?
Мерси.
Kasap - специалист
Ползвай си я без да я мацаш.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Качествената дървена кухненска дъска" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: