St.Genchev написа:Защото масивната дървесина е със стайно влагосъдървание от 8 до 12% и да кажем си вклчиш котлона на 200гр и остане така за около 4-5ч. керамичният плот че нагрее плота до 40-45гр, от което следва че за 4часа работа на котлона влажността на плота ще падне на около 2-3% и ако го повраряш това упражнение всеки ден след даден период поради кусослои или напрежение в дървесните влакна ще се получи пукнатина, от съсъхване. Иначе плотът и без изолация няма да се запали ! но рискуваш с времето да ти се получат пукнатини от съсъхване. Поздравиgergo91 написа:Добре, а защо?St.Genchev написа:Колега щом е от масивна д-на не слагай керамичен котлон в-ху него, мой съвет
Да забравих да напиша, кухненския плот е дървен с дължина около 2м., дебелината му е 32мм. 620мм е ширината. дървото е дъб. Сглобката е фингърчойнт ако съм запомнил правилно. От цели парчета е във височина(дебелина)
Няма какво да обяснявам, не ми се занимава, а и няма да ме разберете и без това...
Казвам на автора на темата- режи смело със зегето отвора за керамичния плот. Завий му крепежните елементи и го облепи със замолезапващата лента(скобите и лентата, си идват с котлона. И въобще не се замисляй, защо съм ти казал това.
Иначе, може да си пишете, колкото си искате и да ме цитирате, колкото си искате. Това с нищо няма да промени, начина на монтиране на котлоните. А начина, го написах по нагоре.
Успех с начинанието и булката, да готви вкусни манджи )