Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,

Кухнята, трапезарията и холът ми са едно помещение и избирам между гранитогрес и ламинат висок клас за подова настилка. Предпочитам ламинат, за да ми е по-топло, но разбрах, че тръбите на парното минават по пода, през средата на помещението, и се чудя, с гранитогрес няма ли да е по-добре, тъй като ще отдава тая топлина, докато ламинатът ще я изолира. Помещението е с размери 530 х 400
За топлината не мисли. Избирай настилка, която ще ти хареса...

Лично аз харесвам паркет и дюшеме...
Може да комбинираш плочки и паркет.
Защо да не мисля за топлината? Имам и плочки, и паркет избрани, но топлината определено ми е важна и ще е определяща за това коя настилка да избера. Да добавя, че не е първи етаж. Вариантът плочки + ламинат + преходна лайсна не работи, защото кухнята ще е на ъгъл, и преходът ще отиде на 1/3 от помещението, където лайсната ще пречи на масата, столовете и мебелите на насрещната стена. Евентуално може да сложа плочки само под шкафовете, така че да не се виждат, а останалата част от стаята да е ламинат, и да няма преходна лайсна в стаята, но пак ми е важно дали има смисъл да слагам паркет от гледна точка на топлината, или ще се прецакам, изолирайки топлината на тръбите с паркета? Ако плочките няма да държат по-студено от паркета в случая, и особено, ако тръбите помагат да поддържат дори и малко по-висока температура, то тогава няма да се замислям въобще и ще сложа плочки в цялото помещение. При варианта с плочки няма да имам и преходна лайсна с антрето, и ако не е по-студен от варианта с ламината, пред вид тръбите, бих го предпочел именно заради липсата на преходи. Ако обаче е по-студен, ще сложа плочки само под кухненските шкафове, останалото с ламинат, и преход под вратата към антрето, което ще е с плочки при всеки един случай.
С подово ли си?
С топломер ли си?
Какво има под теб?
Ако става въпрос за обикновено парно, а не подово отопление, не очаквай двете тръби да те топлят особено. У нас изобщо не ги усещам и съм с ламинат - и той си държи хладно. При плочките ще е по-зле положението ми се струва. Нещо не мога да си представя хол с гранитрогрес.
Защо отхвърляш теракота като опция? Аз наскоро правих ремонт в кухнята на свекървата. Взехме плочки (теракота) от http://www.home-max.bg/podovi-nastilki-i-oblicovki/za-vutreshna-upotreba-prilojenie/terakot/ . Тъй като тръбите на парното минават под плочките изобщо не е студено и си мисля, че се получи много добре. Атмосферата в жилището стана много уютна. Единствено като препоръка, ако се спреш на този вариант, е да оставиш по-широки фуги между плочите заради температурните разширения.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”