• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
pitankata00 - специалист
Ето. Аз не знам на какъв език да го обясня.

Прикачен файл

Къща баба ти повръща.png
Къща баба ти повръща.png (15.94 KиБ) Видяна 468 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Това можеш ли да го направиш? Съседът захранва цяла камина с въздух, през тръба Pvc 6см . Сама си дърпа.

Прикачен файл

Къща баба ти повръща.да ти се връща.png
Къща баба ти повръща.да ти се връща.png (38.02 KиБ) Видяна 464 пъти
preslav - майстор
kuger написа:
Поредната осрана тема!
Вие спирачки нямате ли? Или сте силни в пръстите, скрити пред мониторите?
Надали ти се занимава, но ако погледнеш хронологията авторът сам си осра темата. Допускам да го е подразнило това, че съм казал, че езикът е прост визирайки не него, а казаното от мен малко преди това. Казах съвсем простичко, че каквото изкараш през комина трябва да го вкараш от някъде другаде - в превод не можеш да изкарваш през 200 мм. и да компенсираш с влизащото през 6 см. (60 мм.), другите 2/3 от въздуха вентилаторът ще ги дръпне през комина на камината или вентилацията на банята или отворения прозорец или просто ще завие като прахосмукачка засмукала парцал.
Хайде сега кажи какво нередно казах, че за благодарност получих "тарикат" и т.н. Само не си мисли, че се оправдавам!
Chefo77 - майстор
Можеш, защо да не можеш? Всичко се свежда до дебити, сложи на тези 6 см подходящ нагнетател и нещата ще си дойдат на мястото. Но пък се откриват други проблеми. :wink:
Във всекидневната на нашите, по моя препоръка, монтираха тръба за канализация (50 или колкото е стандарта мм) ниско долу зад печката, като взема въздух от подпокривното пространство. Мислех, че ще е достатъчно, ама член. Ефектът го има само на първа, максимум втора степен на аспиратора им (Teka DBP60 Pro). На трета и четвърта гаси камината и пълни стаята с дим, което не е оферта. Решението при тях е отваряне на прозорец или използване на максимум втората степен. Сега на новия (че Теката леко поизгоря милата) предполагам ще е по-добре - по-слаб е.
Та - осигури си по-голям дебит на свежия въздух в стаята. Всички клапи, които са за вентилация на къщата, които се монтират на вратите, са против конденз и мухъл, не ти вършат работа в този случай.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Предполагах, че юзърите тук имат глави за мислене. ^см захранва камина, което не е като аспиратор с вентилатор. Би трябвало да се види идеята и да се осмисли и да се пригоди според нуждата. Може да се монтира плосък въздуховод с доста по-голям дебит.... кой се сети за плосък...
Абе, чешите си чреслата, май, само.
Егаси нервите, егаси чудесиите
EDI - майстор
До сега да бях избил стената до аспиратора и да бях сложил тръбата и клапата..А има и по-високотехнологични решения на ММмоторс, които решават нещата за 1 ден.
  • 1
  • 2

Тема "Вентилация за кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: