Мечтата на всяка домакиня
Колеги, извинявам се ако темата не е за този раздел, но незнам за кой е по-подходяща. Наскоро родителите ми си купиха абсорбатор за около 200 лв, но не смучи добре. Аз сега съм на квартира и искам да си взема един за нея, но искам да е нещо, което ще смучи наистина миризмата. Дизайнът е без значение. Старите абсорбатори - Озон вършат ли работа. Колко засмукват? Някой има ли инфо за тях? Някой ако е доволен от друга марка или модел до 150- лв , ще се радвам да сподели.
Абсорбатор се избира на базата на обема на стаята /кухнята на която е поставен/. А не на дизаин или цена. Ако нямаш необходимия дебит ако ще да е най лъскавия или скъп пак няма да свърши работа.
А и също е от значение въздуховода на който е монтиран. Тоест да не пречи и да го ограничава по дебит.
Трябва да има и възможност да постъпва свеж въздух. Иначе при затворени прозорци и врати аспиратора само ще се опитва да прави вакуум в помещението.
Требе уточнение. Абсорбатор с филтър за миризми без комин. Върти въздуха в помещението, като филтъра абсорбира миризми и се подменя през интервал време, като се насити.
Аспиратор изкарва въздух от помещението в околната среда извън помещението през въздуховод (комин), като обичайно работи без филтър за миризми.
Формулaтa зa избор нa aспирaтор е : обемa нa стaятa м3 х 10 <= нa кaпaцитетa нa aспирaторa.
Постaвянето нa филтри с aктивен въглен нaмaля дебитa нa aспирaторa.
До около 200 лв можеш дa нaмериш aспирaтори зa всяко жилищно помещение. Зa до 150лв сa с по-нисък дебит повечето.
Последна промяна от miliad на ср окт 25, 2017 11:50 pm, променено общо 1 път.
Бих казал, че се взема най-мощният за парите, които решиш да отделиш. "Големият" може и много, може и малко :wink:
Има някакъв Пирамис с 460 кубика на час в Технополис-а, под 150 лева е.
Те това май е най точния избор на аспиратор . :lol:
Моя мисля че беше 900 кубика но може и да е повече че бяха два модела и ако не се отворен някой джам не можеш да затвориш вратите. И пак колкото и добре да дърпа почва на намирисва къщата на манджи като се заседи жената повечко около печката. :)
vesel написа:Трябва да има и възможност да постъпва свеж въздух. Иначе при затворени прозорци и врати аспиратора само ще се опитва да прави вакуум в помещението.


Напълно си прав!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”