Мечтата на всяка домакиня
preslav - майстор
Аз мисля, че за сега можеш да си останеш така както си.
Коригирайте си маниера на готвене и всичко ще ви е наред!
Според мен си внушаваш, че кечетата (вместо филтри) нещо ти помагат - мисля, че тези абсорбатори работят с изтеглени напред филтри т.е. без всякакви филтри. При пържене е добре да ги ползваш, но при варене е по-добре без грам филтър - винаги оставяй абсорбатора да поработи след края на готвенето (опитно ще установиш колко дълго).
Димитър Димов - специалист
След като реши проблема с капенето в супичката,защо ти е да сменяваш въздуховода? :?
silvester08 - напреднал
Телескопичният аспиратор има издърпващ се преден панел и два алуминиеви късетъчни миещи филтри, който са уж против мазнини. Върху тях съм поставил по един акрилен филтът (вата), и мога да кажа че, наистина помагат и имат ефект когато готвя.
Липсата им ще увеличи значително конденза и ще започне отново да капе. [-X

Не съм пробвал БЕЗ ФИЛТРИ ... но след като го направя ще напиша резултата.

А колкото до смяната на въздуховода ... ДА, терасата е студена, аспиратора още повече, НО ... няма ли да има по-голям ефект ако въздуховода е от ПВЦ. :?
Димитър Димов - специалист
("Когато супичката стана, видях, че имаше съвсем лек конденз на предната част на малкия филтър от вън. По големият нямаше конденз, но по алуминиевата рамка имаше малко. Гърба под аспиратора беше сух, върху печката не капеха капки, а след като махнах филтрите, около мотора имаше съвсем малко капки, може би 2, 3. Като цяло, мотора си беше сух и най-важното ... НЕ ТЕЧЕШЕ КАТО РУЧЕЙ :-D") Какъв по-голям ефект от това търсиш,може би да започне и да грее :wink: ?
silvester08 - напреднал
Просто питам дали няма да е по-добре с ПВЦ въздуховод :) .... Но, както и да е ... Не искам да влизам в излишни разходи и може би ще Ви послушам и ще оставя въздуховода както си е :) ... Иначе се опасявам да не би да вляза в едни филми точно преди празниците :-D

Благодаря на всички от форума за ценните идеи и съвети. =D>
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА ДОБРИ! :partyman:

Тема "Проблем с аспиратора на терасата!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: