• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kozl - майстор
Търсиш съвети в стил "имаш мерцедес, искаш да го боядисаш като трабантче" :? Това те кефи, мерцедеса си е твой....
Само че, който разбира от мерцедеси не ръси съвети в стил трабантче.
Не съм наясно с цените на масива, на ако е възможно продай ясена и си направи вратите от полиестерни плоскости. Имам два шкафа в банята с такива плоскости, бели и редовно ги къпя, а не са мръднали. Даже и с душа ги мия.
Па дори и с ламинирано ПДЧ в кухня, като съдя по нашите кухни не са мръднали плоскостите. Но нямат релеф. Само МДФ-а се издъни.
Сина купи от Икея бял шкаф с мивка за баня. Каква изненада като го сглобявах, плоскостите от ламиниран масив. При това масива не го познах, но на мен ми заприлича на на сибирска лиственица. Но не е тестван на обливане, че има душ кабина и пръски не стигат до него.
Сега си спомням, че преди 30 години бяхме купували готови СКШ от ламинирано ПДЧ в цвят бял и те се подуха в ъглите при кантировката. Явно кантировката е слабо място и от там дървото поема влага и се раздува. За това пък сега се предлагат импрегнирани плоскости ПДЧ.
Има и друг материал, много по-устойчив и по здравина и под вода, но мисля, че цените му надминават цените на мерцедеса (ясена), пък и обработката му не е като на масива, та нема да го споменавам.
Без да съм спец по масивите, на тополата и подхожда стила на трабантчето.
Чираче - майстор
съб яну 05, 2019 8:33 amkozl написа:
Търсиш съвети в стил "имаш мерцедес, искаш да го боядисаш като трабантче" :? Това те кефи, мерцедеса си е твой....
Ти пък, какво имаш против Трабанта?
Да направим малко анализ.
1. И двете коли немски ли са? - Немски са.
2. И двете коли имат ли врати и прозорци? - Имат.
3. И двете коли имат ли парно? - Имат.
4. И двете коли вършат ли работа? - Вършат.
Разликата е, че от където мине Трабанта, Мерцедеса няма шанс. И, че Трабанта е като собствената жена - върши работа, но кеф не прави. Всичко е до гъзарията.

Същото нещо е и с вратичките. Предназначението им е да не се вижда какво домакинята е сложила в шкафа, да предпазват от влизане на прах, и да са здрави. Какво значение има от какъв материал са, щом ще са боядисани? Но нали трябва да се похвалим на гостите - вижте ни, нашите вратички не са някакви си, а от масив :lol: Нищо, че не си личи от боята. :? Сложете им табелки - "Ние вратичките сме от боядисан масив". Всичко е до гъзарията. :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за вратички на кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: