Мечтата на всяка домакиня
  Phlycom
Здравейте, преди време си откачих аспиратора защото вонята от съседите беше нетърпима... :vom: Но у нас си трябва аспиратор защото и ние готвим и се омирисва цялата къща. Предполагам че съседката има доста мощен аспиратор и отдушника не може да смогне! Моя е 900м3/ч и като работи няма миризми от съседи и нищо. Вчера я издебнах да започне да готви и направо си подухваше от отдушника. На 4 етаж съм ако това има значение, пробвах тягата на отдушника и почти ми загаси запалката. Видял съм се в чудо и не знам какво да правя! Вчера ходих да търся възвратни клапи ф110 но никъде нямаха :sad: а и доколкото видях тия които са ф100 са големи боклуци. Вече се чудя да изкарвам тръбата на аспиратора през фасадата но четох че това е незаконно ужким. Моля за някакви съвети как да спра воните от съседката и от къде да намеря висококачествени уплътнени клапи с моя диаметър :)
miliad - майстор
900 m3 аспиратор е с начален отвор ф150. Въздуховодите са с размери 100, 125, 150, рядко 160. Та, не знам какво търсиш и очакваш да намериш.

Вариант 1 . Взимаш клапа на 150 или 125 и съответните тръби и стигаш с тях до водопроводната тръба 110 сложена за отдушник и се връзваш с редукция към нея. Може и две клапи да сложиш -след аспиратора, и преди редукцията.
Вариант 2. Запушваш отдушника, купуваш си филтри с активен въглен за твоя аспиратор от представителя на Фабер и си въртиш въздуха в стаята.

А може и да сложите на покрива на тръбата на отдушника едно такова: https://www.suhstroi.com/kominna-shapka ... henie.html да създава допълнителна тяга.
а във водпроводната тръба ф110 може ли да се сложи редуктор към ф100 и после във редуктора една уплътнена клапа?
miliad - майстор
То може, ама защо ти трябва да тормозиш 900 м3 аспиратор, като допълнително намаляш и без това малкия отвор.
вт фев 26, 2019 4:06 pmmiliad написа:
То може, ама защо ти трябва да тормозиш 900 м3 аспиратор, като допълнително намаляш и без това малкия отвор.
Напълно прав си :rolleyes:

Тема "Проблем с комина на аспиратора" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: