Мечтата на всяка домакиня
road_runner - специалист
Здравейте,

Напоследък от време на време от пералнята се чува следният шум - вижте видеото.Не се случва на всяко пране, като понякога трае секунда/две, друг път като на клипа по над 15 секунди. И без да правя нищо изчезва шума и си пере пералнята.

Когато се чуе този шум, след това пред пералнята става една малка локвичка с размер на капачка от буркан. (не веднага, но след едно 10-15 минути)
Като пипна предния голям панел, точно отдолу ръба му, който е издаден, е мокър. Т.е водата тогава тръгва от средата, където е най-ниската точка на барабана, леко вляво и капе от ръба на панела. (под самата пералня няма вода)
Тази вода се появява също само ако е имало шума от клипа, т.е не при всяко пране

Някой с опит на какво му прилича този шум?

Чист ми е дренажния филтър, не дава грешка никаква, не се тресе пералнята, мислех, че го прави при източване , но не е само тогава.
vlax - майстор
Погледни около помпата,преди и по време на работа,ако има звука още по-добре.
:partyman:
Последна промяна от vlax на нед авг 25, 2019 7:18 am, променено общо 1 път.
road_runner - специалист
да, но това си е пералня за вграждане, тя е предвидена да е така
но шумът не е от там, не е вибрация , по-скоро е някакво подобие на стържене
Lutchezar - специалист
Прилича ми като помпа работеща на сухо, а за да е сухо, значи има спукано или пробив някъде, съответно липса на налягане.
road_runner - специалист
Хмм, звучи ми логично, това би обяснило защо понякога звукът е под секунда, друг път е дълъг, един вид в зависимост от колко въздух има в системата отнема различно време да се изкара от нея и докато го изкара прави този шум.

Правилно ли ми е мисленето?
plamen6703 - майстор
Пералнята докато е в шкафа нищо няма да разбереш! Извади пералнята от шкафа, пусни я да работи и следи дали има някъде теч. Като почне да се чува звука наблюдавай дали помпата работи в този момент и дали източва водата нормално. Може да свалиш капака отзад...отгоре да имаш добра видимост, ако всичко е "наред" и не откриеш нищо, просто трябва да повикаш човек, който знае какво и къде да гледа за да открие проблема!
Успех! :partyman:
kozl - майстор
Аве може и да е семеринг или лагер на помпата са източване. Ама без оглед и проверка на място само гадаене.
lpoik - специалист
Много философско заглавие си сложил на темата.Пламен те е насочил правилно,но ако не си кадърен да я погледнеш си викни майстор.Дори и да викнеш майстор пак трябва да се извади от шкафа.ПП.Тук се дават съвети на хора на които поне малко разбират.Нищо лично.Успех. :?

Тема "Странен епизодичен шум от пералня, плюс малко вода" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: