Мечтата на всяка домакиня
kozl - майстор
Изображение
Може би това е да е подходящо против връщане в мивката, защото по спомени има вградени тръба в тръба за да се затрудни връщането. А отделно има и обратни клапи зад щуцерите, които ще спират миризмите и без маркуча да е заформен като сифон.

П.с.
Точно това от снимката не е тръба в тръба. Объркал съм се. Друго е и е с един щуцер, който продължава до долу в отделна тръба, вградена вътрешно в тази, която се вижда по външен диаметър.
От къде мога да намеря такъв сифон?
kozl - майстор
Сега не мога да се сетя къде е тази тръба в тръба. Последно монтирах сифон от комплект на Бланко и в него съм заустил миялната. Ще погледна дали е такава тръбата. И ако да след около месец се надявам миялната да заработи и да пиша инфо какво става в мивката.
Но може да пробваш включване след водния затвор, като осигуриш сифон за миялната с маркуча за източването или с обратна клапа в щуцера. Щуцери с ОК има в Баухаус.
Но проблема при теб може и да не се реши и с такава тръба в тръбата, защото връщането назад е в зависимост също и от пропусната възможност на канала след сифона. Когато канала не може да поеме дебита на миялната без запълване на сечението на тръбата се получава напорно изтичане и нивото се вдига към мивката.
jekasus - майстор
И аз да напиша нещо :-D
Има вградени сифони за пералня/миялна/ - цените им почват от 7лв.
Като гледам снимката - няма никакъв проблем да се сложи едно У вместо коляно и да се раздели подключването към канализацията на мивката и миялна.
https://bauhaus.bg/vgraden-sifon-za-per ... yal/p/2984
https://www.romstal.bg/%D1%81%D0%B8%D1% ... 38303.html

Тема "Сифон и свързване на миялна машина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: