Мечтата на всяка домакиня
stivarvt - напреднал
Справих се с нещата най накрая - резултат - 10% по малко шум но пак досадно шумно е , и може би над 50% по малко миризма, най вече около аспиратора, не се разстила из цялата стая вече. Не съм доволен но понеже се измъчих с тея монтажи демонтажи и скрити монтажи , за сега ще пробвам така да видя СВИКВА ли се . После ще реша дали да давам луди пари за херметическа ел клапа. Паралелно с това да попитам:

Спираловидните метални шапки за комини където се въртят от вятър и уж създават ускорение на коминния въздух да дърпа по здраво на горе - това надеждно ли е, само като има вятър ли работи , и ако няма вятър влошава ли нещата защото вече не е напълно отворено отгоре? От горе отгоре видях тук таме сайтове и излиза по евтино от ел клапата това :D
kozl - майстор
Ами понеже строитела не си изпълни приекта и за аспирация на кухнята не беше монтирана тръбата според проекта и като отворих куфара и нема къде да се включи и бам в комина, ама той на другия край в кухненския ред. Та над горните шкафове към 3 метра вложих неръждаемо гофре Ф125. Ефекта зле. На най-високата степен на Фабера свири като локомотивна свирка :shock:
И така си остана и до сега, кото сина редко го ползва изобщо, па и на тази степен хич. Иначе щях да сменям неръждейката с PVC.
За шума немам лесноизпълними идеи за спасение. Но за миризмите понеже тези тръби спироли най-вероятно не са изолирани, та предполагам миризмите пълнят куфара. Та виж си и херметичността на куфара.
Та се подсетих за случай, само че в баня - смърди та смърди. От куфара та през рев.вратичка. Вратичката я подлепих с лепенка по фугата, миризмата изби през окачения таван. В кайна сметка миризмата биде потушена с ремонт на канализацията в Сутерена, демек като се елиминира източника.
Да ама с аспирацията нема как да нема източник, освен късмет със съседи де не знаят кво се праи в кухнята :roll:
stivarvt - напреднал
Безнадежност общо взето, Миризмите намаляха сякаш драстично(не мога да вярвам на носа си вече защото съм параноясал и само душа има ли нещо няма ли) Да кажем че е приемливо така. Ама тези хора си държат аспиратора пуснат от 8 сутринта до 24:00 със много кратки паузи. И както живях до теца и му слушах бучанаето 3 години , и тъкмо се махнах от там и ми беше прекрасна тишина, сега пак слушам бучане цял ден. Поне в спалнята не се чува - това е единственото успокоение. Много не ми се рискува със тази ел херметическа клапа, Дори не мога и да попитам дали няма вариант да я върна ако не ми върши работа защото трябва малко с чук да я набивам в комина и няма да е в представителен вид после :D

P.S. не помня питах ли - все пак какъв е държавния стандарт за изграждане на комини в кооперации? Законно ли е както е при нас една тръба Ф160 метална и всички се връзваме към нея директно с къс път.

P.S2 и пак да кажа - главния проблем е че шума на гония аспиратор пътува по тръбите на комина и по тръбите на моя аспиратор и се чува ВЪВ моя аспиратор и във тръбите над него - Реално не чувам през плочата или горе в комина толквоа шум колкото в самия ми аспиратор. С прави пвц тръби съм. Дали гофрирана тръба или алуминев или хартиен ли не знам какъв се води шлаух - няма да предава по малко звук по себе си? Вероятон ще е по шумно от моя аспиратор - но по добре да ми е малко по шумно 1-2 часа на ден от колкото да слушам цял ден .
stivarvt - напреднал
До сега никой ли не е слагал такава клапа от скъпите уплътняващи>?

Аз най накрая се наканих и отидох да видя за какво става дума но ме стъписаха със факта че клапата се отваря около 120 секунди и толкова се и затваря . Това доста не ми харесва, аспиратора е мощен и като задуха веднага със големия дебит и си мисля че ще се измъчва и ще търси да пробива през сглобките на ъглите и преходите и и ще шуми много сигурно.
kozl - майстор
Аз не съм, но по времето на реакция, много ми прилича на вентилаторите с ел.термостатична клапа. Там реотан загрява термостат, който движи клапата.
Може би таймер към ел двигателя. От него първо се подава напрежение на клапата и като изтече Тау (времето 120 сек.) реле пуска захранването на вентилатора. Само идея де, защото ще е необходима схемата на аспиратора, че да се види как е у-нието на ел.двигателя на вентилатора.
stivarvt - напреднал
Ако визираш термична задвижка , не , сервомотор е . https://www.belimo.ch/ch/en/product/act ... 0201010104

Има и подобни с много по бърза скорост , и ще питам след малко не могат ли от тях да сложат :D
stivarvt - напреднал
Вързах ел клапата , шума изчезна от нон стоп работещия аспиратор, убеден съм че и мирис няма да има - мисия успешна. Може би по натам като ме зачовърка ще поръчам от полша същия мотор ама 35 секундния и да си го направя по бързо да ми е . Ама за сега толкова. С отделен бутон лепнат за аспиратора си го отврям затварям.

Тема "Поредната тема за клапи миризми и аспиратори" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: