Мечтата на всяка домакиня
Здравейте! Става дума за апартамент ново строителство, на който ми се налага да "изправя" едната стена, на която ще се монтира нова кухня. Под 'изправя' имам предвид, не че е на вълни или нещо такова, ами, че не сключва 90 градуса със съседната. За да стане приемливо, трябва от едната страна мазилката да се удебели с още около 3-4 см.Ето схема:
Прикачен файл:
Без име.jpg
Без име.jpg (23.44 KиБ) Видяна 301 пъти
Въпросът ми е, според вас това много ли е, при положение, че това е нормална здрава машинна гипсова мазилка с дебелина около 2см.? Мислех да я грундирам и да положа един слой гипсово лепило с мрежа и да го мина хоризонтално с назъбената маламашка да стегне хубаво и после отгоре пак с гипсова мазилка или пък пак с лепилото... и така до заветните 3-4 см. Как мислите много дебел слой ли е това? Или пък вместо да натрупвам от едната страна, да изкъртя от другата? Общо взето ще се радвам на идеи... Благодаря за вниманието!
Antonii - майстор
Аз подобен проблем съм го решил при монтажа на шкафовете и гърба на кухнята с подходящи подложки.
Георги767 - специалист
Направо си я изправи с гипсокартон.А там където щесе закачат горният ред шкафове пусни по-една по дебела дъска между CD профилите.Или както ти предложи Антоний с подходящи подложки.
Благодаря за бързите отговори. Ако се сложат подложки под шкафовете и гърба, зад тях ще остане празно пространство, което не е проблем, нали? А, иначе и варианта с гипсокартона го обмислям...
chapara - майстор
И перфектен дом за гадинки.😁
zz_stefanov - майстор
А не е ли по лесно да изправите ъгъла чрез корекция на късата страна на комина. Така няма да се чудите как да закрепвате горния ред с дистанция към стената.
Antonii - майстор
вт май 18, 2021 10:06 pmchapara написа:
И перфектен дом за гадинки.😁
То по-хубав дом за същите от перваза под шкафовете няма накъде :wink:
Трябва си борба с тях, че при вас може всичко да е наред, но ще дойдат от комшиите.
yanko78 - специалист
Аз ако съм, закачам директно така. Кому е нужно цялата тая гимнастика. Страницата на шкафа опира на нула, в дълбочина ще остане цепка, която ще коригирам с гърба за да не се вижда от доло.
zz_stefanov - майстор
чет май 20, 2021 11:49 amyanko78 написа:
Аз ако съм, закачам директно така. Кому е нужно цялата тая гимнастика. Страницата на шкафа опира на нула, в дълбочина ще остане цепка, която ще коригирам с гърба за да не се вижда от доло.
+1
Да, на нивата първия ред и на гърба сигурно ще трябва корекция и тя е по лесно да е на късата страна от към комина.

Тема "Изправяне на стена зад кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: