Мечтата на всяка домакиня
brum - майстор
Водобранната лайсна е на Opes. Модела е "mini". Проблема е, че като я сложа плътно в ъгъла единият край на лайсната отваря луфт при уплътнението. Сложих я до прав ъгъл и проблема е видим - ъгъла който описват уплътненията на лайсната е по-малък от 90 градуса. Т.е. няма как да прилепне ако нещо не я разтяга силово. Реших за миг, че трябва да се сложи вътрешната част и тя ще отвори лайсната, ама не би - резултата е същият.

Пробвах с притискане в точките където трябва да са винтовете и прилепва в разстояние от 2-3 сантиметра около точката на притискане. Та нещо не е наред. Или технологията ми на монтаж, или самата лайсна.

Та моля за съвет. Аз ли нещо изпускам при монтажа? Примерно трябвал и да се нагрява тази лайсна за да прилепнат и двете уплътнения?

Или каква лайсна да търся ако не "мини"-то. Гледам и в Тека, и в Роси основно Opes се предлага.

И за да съм сигурен (щото инструкции няма) - монтажа с това двойнолепящо надежден ли е и ако да - двойнолепящото къде се слага - към плота или към гърба?

Имам спомен, че преди години ползвах такава мини лайсна в малка кухня и проблем нямаше. Но не съм сигурен дали е била същата лайсна. На външен вид го докарваше. Тогава не успях от първият път да я залепя и ползвах лепило, но силно се надявам да не е това практиката.
brum - майстор
След търсене на клипове разбрах, че винтовете трябва да към плота и се подлага силикон за да е сигурно уплътнението. Т.е. тая лайсна няма да свърши работа, защото няма вариант да уплътни откъм гърба. Или поне не със силиконовата устна която е към нея...
brum - майстор
Лайсната се оказа Rosi, не Opes. Де съм блял като съм вземал не знам.

Та Rosi-то за чеп за зеле не става - силиконовата устна (ако тъй се казва) е къса, твърда и при никакво положение не ляга добре. Предната част е уж алуминиева, ама се оказа пластмасова имитация.


Opes-а е с по-голяма силиконова устна и ляга от раз на плота и гърба. Отделно, че силикона е мек и прилепва добре. И алуминиевата част си е алуминиева.

Тема "Проблеми с водобранна лайсна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: