• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
didoni_ - специалист
Здравейте,купихме си индукционен котлон
и решихме да пробваме да печем с грил тигана,
който е чугунен и при загряването още даде грешка.
Изключих го,изчаках и пак включих-същата работа,
на втората проба изгоря.
Та въпроса ми е тези котлони за по-тънки работи
ли са :) ,или просто на нас така се случи? :partyman:
brum - майстор
За да изгори котлона проблема е в него. 3 различни котлона съм ползва. Единият даде фира защото го ударих с тигана и го спуках. Вторият си работи все още нормално, но го пенсионирахме. Третият е този който е в кухнята в момента. И трите като засекат, че няма съд с който да могат да работят дават грешка и не опитват да се включат. Но никой от трите до сега не е изгарял от неподходящ съд.

А чугуна трябва да работи на индукционен котлон. Грила ми е с от чугун и е с диаметър 30 и няколко сантиметра. Кусура му е, че тежи. На индукционният котлон съм го ползвал много пъти и единствената драма беше, че трудно му нагласях мощността на котлона.
didoni_ - специалист
Дано да става за продължително
готвене(да не прегрява),иначе ще се наложи да
се върнем пак на газта. :partyman:
bigshop - специалист
Използвай само съдове, които стават за индукционен котлон. И няма да имаш проблеми.
didoni_ - специалист
съб дек 11, 2021 8:20 pmbigshop написа:
Използвай само съдове, които стават за индукционен котлон. И няма да имаш проблеми.
Такива използвам,чугунения тиган става.
Но явно прегрява заради печенето без
мазнина,ще видим като го отремонтират
дали пак така ще се държи :partyman:
radius - майстор
За какъв чеп си правите весело с тия индукционни х.йни? За икономия ли?
didoni_ - специалист
съб дек 11, 2021 9:07 pmradius написа:
За какъв чеп си правите весело с тия индукционни х.йни? За икономия ли?

Най вече за бързо загряване и да заменим газ. котлон със подобен,само че на ток.
radius - майстор
Аз и газта не я разбирам като начин за пестене, но това си е мое мнение.
Колко е по-бързо от един керамичен котлон?
hidrazin - майстор
Пита се
пет дек 10, 2021 10:24 pmdidoni_ написа:
Здравейте,купихме си индукционен котлон...
... марка, модел.
Иначе звучи като "Купихме си кола. Защо като опитах да вдигна 200 и се изсипаха на пътя двигателя и скоростната кутия."
Не че масово тия таш...аци не стават за никакъв чеп.
То ако ставаха, то вече по магазините да нямаше конвенционални, керамични и газови.
Като ще заменяте газов си вземете керамичен. Не тая играчка.
:partyman:
brum - майстор
съб дек 11, 2021 10:21 pmradius написа:
Колко е по-бързо от един керамичен котлон?
Много! На студен котлон и студен съд вода за кафе кипва за 20 секунди. По-бързо работи от масовите кани завода.

До преди месец основният котлон беше керамичен. Доста песимистично подходих към индукционният в началото, но вече не бих се върнал на керамичен. По-бързо загрява, по-бързо реагира на промяна на мощността и ако нещо кипне се чисти с лекота, защото не загаря.
  • 1
  • 2

Тема "Котлон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: