Здравейте колеги (по-скоро по интереси отколкото по възможности). Във връзка с предстояща кухня ми изникна следната чуденка - какви биха били спънките за изработка на кухненският плот от подобни плочи гранитогрес https://praktiker.bg/bg/Granitogres/GRA ... L/p/139018 (примера е само за ориентация), а причината е финансова - всичкото камък са плот е на интересни цени.. Аз си го представям така: основа за плочките от ОСБ, Аквапанел, магнезиева плоскост, лепене с силикон, полиуретан, монтажно лепило, фугиране с епоксидна фуга (може би редене без фуга, но не знам с тази основа как ще се случат разните видове разширения - топлина, влага). Още не ми се е изчистило как да стане предният ръб - при лепене на ,,бленда" отпред ще се виждат ръбовете, а при лепене на герунг (май така беше пиленето на 45) ще се отслаби самият ръб може би и ще се начупва лесно. Предполагам има и допълнителни препъни камъни, който не ми излизат към момента, затова с радост бих прочел споделените мнения, дори чисто теоритично.