Мечтата на всяка домакиня
Neznam86 - напреднал
Правим ремонт на кухня. Беше решено готварската печка да бъде на терасата и да има абсорбатор/аспиратор.
В спор сме сега с филтър ли да е или да се отвежда въздуха навън. Аз съм за първия вариант, но ми се натяква , че филтрите трябвало да се сменят и щяло да струва пари. А аз не искам да се дупчи дограмата или стената на панела. Кой вариант е по-добър според вас?
Докато си разглеждах видях, че има и комбинирани. Примерно този:
https://www.technomarket.bg/absorbat...9ew-m-09207896
Те добра идея ли са?
Сега като отворих линка отново видях, че в спецификациите пише: Тип конструкция Под шкаф
Като преглеждах документацията не забелязах подобно нещо. Задължително ли е да е под шкаф?

Ето и снимка на къта за готвене на терасата:
https://freeimage.host/i/HZpZ8Je
Около 10-12 м3 е. Отворена съм за предложения с бюджет подобен на този от линка.

Четох, че ако се пробие дупка в стената, за да излиза това, което обира абсорбатора през нея влизал студ. Вярно ли е?
ESPACE - майстор
Дупчи дупка, забрави за филтри. Студа не го мисли. Шкаф не е задължителен.
MamaMy - майстор
И аз съм за дупка. Като знам от едно варене колко пара излиза, ако се надяваш това да остане вътре в стаята, по-добре да се храните само на ресторант. :)
chapara - майстор
Дупка! Абсорбера има клапа за студа, ако няма монтираш🙂

Тема "Въпрсоси за абсорбатор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: