Мечтата на всяка домакиня
marqn - помощник
Здравейте!
Забелязах, че долу в ъгъла между страницата и дъното на шкафа ми с вградения хладилник се е образувало частично подуване на ПДЧ-то. Прилагам снимки. Имате ли идеи какво може да се направи по случая, което да е естетично все пак? Освен да се сложат две ъглови лайсни друго не мога да се сетя? Не знам обаче какви точно. Ще потърся из магазините, но ако някой се е сблъсквал с това и може да помогне идеи, ще съм благодарен :) Съгласен съм и на по-скъп вариант с някой специалист, който извършва реновиране, но не съм запознат дали се предлага такава услуга. Предварително благодаря! :)

Прикачен файл

hladilnikB.jpg

Прикачен файл

hladilnikA.jpg
ESPACE - майстор
Първо отстрани причината. От този хладилник тече вода или е текло.
Иначе не вярвам някак да може да се оправи подуто пдч, само смяна.
torbalan - Дървен философ
Моите хладилници са с автоматично размразяване. Водата, която тече при размразяването, се слива на гърба на хладилника.
Ако от там ти тече и подува ПДЧ-то, трябва да измислиш какво да правиш. Водата не е много.
На гърба на единия ми хладилник има нещо, като ваничка, в което изтича водата и там се изпарява.

Ако не е от там - търси причината за поява на влага.
Докато не отстраниш влагата, никакъв смисъл няма да правиш "естетични" ремонти.
MamaMy - майстор
Ваничката за изпарение на много модели е пластмасова и е залепена върху компресора за да се нагрява от него. Пука се като презряла диня и от там тече вода. Често пък прелива заради една мизерия която се образува от водата и задръства дренажния канал.
Mitashki_MM - специалист
Гледам, че ПДЧто се е подуло отпред при вратата а не отзад при компресора - забелязъл съм, че съвременните но-фрост хладилници изсушавайки въздуха изпаряват и част от мазнините в продуктите, съответно когато кондензират на студената задна стена и се спуснат до долу могат да запушат онова отворче свързващо ги с ваничката над компресора и тогава тази вода почва да изтича в други направления (под долната кутия за плодове и после през вратата). Хубаво е да се поглежда от време на време дали е чисто с някоя отверка.
ESPACE - майстор
ср авг 16, 2023 9:50 pmMitashki_MM написа:
забелязъл съм, че съвременните но-фрост хладилници изсушавайки въздуха изпаряват и част от мазнините в продуктите, съответно когато кондензират на студената задна стена и се спуснат до долу могат да запушат онова отворче свързващо ги с ваничката над компресора и тогава тази вода почва да изтича в други направления
Нещо си се объркал, в но-фрост хладилниците нещата се случват по съвсем различен начин от гореописания. Няма кондензиране по задна стена, няма отворчета и прочие.
miliad - майстор
Колкото и да е нофрост, в долната част на тия хладилници почти винаги е фризера.
Едно почистване на хладилника и фризера, едно недоглеждане и незабърсване и си Чао.
marqn - помощник
Не е no-frost, а е smart-frost хладилника. Размразявам го веднъж годишно и не е измислено много добре. Натрупания лед във фризерната част трябва да си се изкара от там и може би от това да се е образувало подуването, няма как да не попадне вода върху дъното на шкафа. Винаги попивам добре ,ама ....станалото станало, чуденето ми беше какво да правя сега и как да "закърпя положението" :) Това е лошото с тия вградени уреди , изглежда добре , ама иначе само проблеми.
miliad - майстор
Това не е еднократно мокрене. Толкова вода е глътнало, че е отделило 5мм от съседният шкаф.
Нови детайли + ПВЦ дъно за хладилник.
Или алуминиеви винкелчета от някой магазин за мебелен обков, да закърпиш малко визията.

Тема "Подуто ПДЧ - идеи за реновиране" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: