• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Chefo77 - майстор
пон сеп 02, 2024 4:53 pmchapara написа:
пон сеп 02, 2024 3:56 pmChefo77 написа:
А съседите, които си сушат дрехите на терасата - те нямат ли право да се сърдят?
Имат. Но ако не е отдушник ще е отворен прозорец или форточка😉
А тези на които им ползват комините за отдушници имат ли право да се сърдят?

По принцип е редно отдушника да е изведен над покрива!
За комините, доколкото зная, е забранено с наредба. Също и за вентилационните трасета. Де факто, в панелка нямаш вариант да изведеш аспиратор до покрива, там няма нищо предвидено за аспирация.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Де факто - де юре... Отговорила съм на въпроса, съгласни сте. Не знаем от коя страна на чепика е човекът задал въпроса :-)... Аз живея в къща. В пъти ми е по-скъпо от апартамент, ма съм гъзеЕ, нали
Chefo77 - майстор
Кака, ние можем да изведем каквото искаме, където искаме :wink:
Да му мислят тези, които трябва да се съобразяват със съседи във входа/блока.
пон сеп 02, 2024 7:41 pmn_a написа:
... ма съм гъзеЕ, нали
Гъзица, както се изрази едина племенник преди 33 години, по повод уйна си, видел невидел добре на VHSa.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон сеп 02, 2024 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
..
Гъзица, както се изрази едина племенник преди 33 години, по повод уйна си, видел невидел добре на VHSa.
Имали сте предвид цицибузигъзигърдунеста ли?

п.с. или май бе цицигъзибузигърдунеста?? Как звучи правилно?
пон сеп 02, 2024 8:24 pmn_a написа:
пон сеп 02, 2024 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
..
Имали сте предвид цицибузигъзигърдунеста ли?

п.с. или май бе цицигъзибузигърдунеста?? Как звучи правилно?
Не. Гъзица, по македонско, е нарицателно за хубава жена. Поне така беше преди тридесеттина години.
Със шуренайката (обсъжданата уйна) са си лика прилика- слабичка, стройна, елегантна.....
resistbody - майстор
На старата къща вкарах аспирацията в бившия кумин... нищо не върши... на чичката го изкарахме отстрани, вдига покривката като се пусне, а уж е по слаб от нашия...
На новата къща имах по проект кумин за аспирация но реших да си я изкарам отсрани на сградата... все пак навремето по една дисциплина ни скъсваха да изчисляваме загуби от местни съпротивления...
Chefo77 - майстор
Комините са на 110, максимум 120 мм. Като добавиш дължината на трасето и някоя и друга кривка, загубите може да дойдат доста.
А и има огромно значение на какъв диаметър излиза от аспиратора, ако твоя е на 120, неговия на 150 и е толкова до изхода, мачът е ясен.
  • 1
  • 2

Тема "Законово има ли проблем аспираторът да отвежда изпаренията от готвене директно навън?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: